Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 25-Ιουλ-2020 21:36

  Σε καραντίνα από τα μεσάνυχτα όσοι ταξιδιώτες φτάνουν στη Βρετανία από Ισπανία

  Σε καραντίνα από τα μεσάνυχτα όσοι ταξιδιώτες φτάνουν στη Βρετανία από Ισπανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία που θα φθάνουν στη Βρετανία από απόψε μετά τα μεσάνυχτα, θα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες για να διασφαλιστεί ότι δεν θα διασπείρουν τον κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Σκωτίας.

  "Η Ισπανία θα αφαιρεθεί από τον κατάλογο των χωρών που εξαιρούνται από τις απαιτήσεις καραντίνας λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού που έχει τις τελευταίες λίγες ημέρες", αναφέρει η κυβέρνηση της Σκωτίας σε ανακοίνωση.

  "Η απόφαση, η οποία λήφθηκε επίσης από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία καθώς και από τη βρετανική κυβέρνηση, λήφθηκε προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού από αυτούς που ταξιδεύουν από την Ισπανία", προστίθεται.

  Τα τέσσερα συστατικά κράτη του Ηνωμένου Βασιλείου -- η Αγγλία, η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία -- το καθένα εφαρμόζει τη δική του πολιτική για την επιδημία COVID-19, αλλά ακολουθούν παρόμοιους κανόνες στις περισσότερες περιπτώσεις.

  Η κίνηση αυτή θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα για την Ισπανία, η οποία προσπαθεί να ανακτήσει την τουριστική της σεζόν μετά την κρίση που υπέστη ο κλάδος λόγω της αυστηρής καραντίνας εξαιτίας του κορονοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών νωρίτερα φέτος.

  Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από αξιωματούχους της ισπανικής κυβέρνησης.

  Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν ξανά τις τελευταίες εβδομάδες στην Ισπανία, προκαλώντας ανησυχία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

  Οι Βρετανοί συμβάλλουν σημαντικά στον τουριστικό τομέα της Ισπανίας.

  Πέρυσι, 83,7 εκατομμύρια τουρίστες ταξίδεψαν στην Ισπανία, εκ των οποίων 18,08 εκατομμύρια ήταν Βρετανοί, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ομάδα ανά εθνικότητα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ισπανίας.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ