Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Ιουλ-2020 18:54

  Σολτς: Προς όφελος της γερμανικής οικονομίας οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

  Σολτς: Προς όφελος της γερμανικής οικονομίας οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς πιστεύει ότι οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ σχετικά με το πακέτο βοήθειας για τις χώρες που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού είναι προς όφελος της γερμανικής οικονομίας. "Η ουσία είναι ότι επωφελούμαστε. Η Γερμανία είναι μια παγκόσμια δικτυωμένη οικονομία", όπως δήλωσε στην εβδομαδιαία εφημερίδα του Αμβούργου "Die Zeit".

  "Οι εταιρείες μας επωφελούνται από το γεγονός ότι μπορούν να προμηθεύσουν (με προϊόντα) όχι μόνο τη γερμανική αγορά, αλλά ολόκληρο τον κόσμο και ιδίως την Ευρώπη. Η εξασφάλιση των γερμανικών θέσεων εργασίας εξαρτάται από την ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη της Ευρώπης. Είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία (για το πακέτο βοήθειας) ενισχύει την συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης", πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

  "Όποιος δανείζεται από κοινού και από κοινού επιστρέφει τα δανεικά, επιτυγχάνει μια νέα διάσταση της κοινότητας. Αυτό αλλάζει τα πολιτικά δεδομένα με δραστικό τρόπο", επισήμανε ο Σολτς, o οποίος επέκρινε επίσης τις χώρες με χαμηλή φορολογία, όπως η Ολλανδία, οι οποίες αγωνίστηκαν κατά την διάρκεια των συζητήσεων των κρατών μελών της ΕΕ για τα δισεκατομμύρια (του πακέτου βοήθειας) προκειμένου να μειωθούν τα κονδύλια: "Δεν είναι δυνατόν να λέμε σε άλλες χώρες ότι πρέπει να αυξήσουν τους φόρους για να εξυγιάνουν τους εθνικούς προϋπολογισμούς τους, αλλά στη συνέχεια οι ίδιοι να προσελκύσουμε εταιρείες από αυτές τις χώρες με ακόμη πιο χαμηλούς φόρους", τόνισε.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ