Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιουλ-2020 16:33

  Με νέα NAVTEX η Τουρκία "ακυρώνει" τις NAVTEX Ελλάδας και Κύπρου

  Με νέα NAVTEX η Τουρκία "ακυρώνει" τις NAVTEX Ελλάδας και Κύπρου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καλά κρατεί ο πόλεμος NAVTEX μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας, Κύπρου, καθώς, μετά τις δύο αντι-NAVTEX που εξέδωσαν Ελλάδα και Κύπρος, ακυρώνοντας τις προγραμματιζόμενες έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το Oruç Reis, η ωκεανογραφική υπηρεσία της Αττάλειας ανταπάντησε με νέα NAVTEX, ακυρώνοντας τις δύο προηγουμένως εκδοθείσες.

  Η πρώτη είναι σε απάντηση αυτής της Κύπρου όπου αναφέρει μεταξύ άλλων πως, "η "Κύπρος" που αναφέρεται στη navtex της Λάρνακας δεν είναι χώρα που δημιουργήθηκε το 1960. Γι΄ αυτό το λόγο δηλώνει ότι η "Κύπρος" που αναφέρεται δεν συνιστά αναγνώριση της Ε/κ πλευράς ούτε των δικαιωμάτων της Τουρκίας όπως προκύπτουν από τις συνθήκες του 1960. Οι προσπάθειες νομιμοποίησης παράνομων διεκδικήσεων της Ε/κ πλευράς μέσω της navtex της Λάρνακας είναι άκυρες και δεν γίνονται αποδεκτές από την Τουρκία".

  Η δεύτερη αναφέρει πως τα τουρκικά πλοία βρίσκονται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας εκ μέρους της Τουρκίας και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και ότι η Ελληνική NAVTEX "είναι παράνομη καθώς εκδόθηκε σε περιοχή που ανήκει στην τουρκική υπηρεσία NAVTEX”. 

  NAVTEX Ελλάδα

   

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Η Άγκυρα "βρυχάται" με έρευνες στο Καστελόριζο - "Πυρετός" στην Κυβέρνηση

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ