Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Ιουλ-2020 19:11

  Η Apple δεσμεύεται για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα στην αλυσίδα εφοδιασμού της έως το 2030

  Η Apple δεσμεύεται για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα στην αλυσίδα εφοδιασμού της έως το 2030
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Apple δεσμεύτηκε την Τρίτη ότι έως το 2030 θα αποτελεί μια 100% ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα εταιρεία, στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί με στόχο να συμβάλλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

  Οι εταιρικές δραστηριότητες της Apple έχουν ήδη μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, γεγονός που σημαίνει ότι o τεχνολογικός κολοσσός έχει βάλει στόχο να επεκτείνει τις δράσεις μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος τόσο στην αλυσίδα εφοδιασμού της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της.

  Προς την κατεύθυνση αυτή, η Apple ήδη από πέρυσι έπεισε τους κορυφαίους προμηθευτές της ημιαγωγών και iPhone, TSMC και Foxconn, να δεσμευτούν ότι η ενέργεια που καταναλώνουν για τις δραστηριότητές τους θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ και δεκάδες άλλοι προμηθευτές του αμερικανικού κολοσσού έχουν ήδη συμφωνήσει να χρησιμοποιούν ενέργεια από ΑΠΕ.

  Στόχος της Apple είναι να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 75% την επόμενη δεκαετία, ενώ θα αναπτύξει "καινοτόμες λύσεις απομάκρυνσης άνθρακα" για το υπόλοιπο 25% του αποτυπώματός της.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ