Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Ιουλ-2020 14:26

  Ρωσία: Έχουμε έτοιμο το πρώτο δικό μας εμβόλιο κατά του κορονοϊού

  Ρωσία: Έχουμε έτοιμο το πρώτο δικό μας εμβόλιο κατά του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο δημιουργήθηκε από στρατιωτικούς ειδικούς και επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Γκαμαλέι για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία, είναι έτοιμο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Ρούσλαν Τσαλίκοφ στην εφημερίδα Argumenty i Fakty.

  ''Οι δικοί μας εμπειρογνώμονες και οι επιστήμονες των αποτελεσμάτων του Εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι έχουν προβεί στις τελικές αξιολογήσεις των κλινικών δοκιμών. Όλοι οι εθελοντές ανεξαιρέτως ανέπτυξαν ανοσία έναντι του κορονοϊού και νιώθουν καλά. Επομένως, το πρώτο εγχώριο εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι έτοιμο'', δήλωσε ο Τσαλίκοφ στην εφημερίδα.

  Το ρωσικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου ανέφερε στο TASS ότι στις 30 Ιουνίου υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Υγείας έγγραφα για την καταχώρηση του εμβολίου.

  Χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι από κοινού με το Εθνικό ερευνητικό κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου του κορονοϊού οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Μπουρντένκο με την συμμετοχή 43 εθελοντών.

  Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 5.842 στη Ρωσία, φθάνοντας τις 783.328, εκ των οποίων τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται στις 208.364 που αντιπροσωπεύουν το 26,6% των κρουσμάτων.

  Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήραν εξιτήριο 8.782 άτομα, ενώ συνολικά έχουν αναρρώσει 562.384 άνθρωποι ή το 71,8% όλων των μολυνθέντων.

  Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 153 θάνατοι, ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό 12.580 άνθρωποι, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1,61% όλων των κρουσμάτων.

  Κορονοϊός: Αισιόδοξοι οι ερευνητές από τα αποτελέσματα πρώτης φάσης του εμβολίου της Οξφόρδης

  Εν τω μεταξύ, στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, κάνουν λόγο για πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, μετά την πρώτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου που αναπτύσσουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca.

  Οι ερευνητές, αποκαλούν το πειραματικό τους εμβόλιο ChAdOx1 nCoV-19. Συνδυάζει γενετικό υλικό από τον κορονοϊό με έναν τροποποιημένο αδενοϊό, που είναι γνωστό ότι προκαλεί λοιμώξεις στους χιμπατζήδες. Η δοκιμή φάσης 1 είχε περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες.

  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το εμβόλιο δεν προκάλεσε καμιά σοβαρή παρενέργεια και προκάλεσε αντίσωμα και ανοσολογικές αποκρίσεις Τ-λεμφοκυττάρου.

  Ο καθηγητής Adrian Hill, διευθυντής του Ινστιτούτου Jenner του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα, ότι η ισχυρή ανοσοαπόκριση σημαίνει ότι το εμβόλιο είναι πιο πιθανό να παρέχει προστασία από τον ιό, αν και τίποτα δεν είναι εγγυημένο. Είπε ότι οι επιστήμονες ελπίζουν να ξεκινήσουν δοκιμές σε ανθρώπους, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

  "Χρησιμοποιούμε μονή και διπλή δόση του εμβολίου", είπε ο Hill. "Φαίνεται ότι και οι δύο δίνουν χρήσιμες ανοσολογικές αντιδράσεις παρόλο που μετά από δύο δόσεις βλέπουμε ισχυρότερες ανοσολογικές αντιδράσεις".

  Την περασμένη εβδομάδα υπενθυμίζεται, η εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε πολλά υποσχόμενα δεδομένα σχετικά με την πιθανή δοκιμή εμβολίου για κορονοϊό, λέγοντας ότι το εμβόλιο δημιούργησε μια "ισχυρή" ανοσοαπόκριση. Αυτή η δοκιμή περιελάμβανε 45 υγιείς συμμετέχοντες και διεξήχθη από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

  Ενώ τα δεδομένα της Οξφόρδης είναι πολλά υποσχόμενα, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το πώς ανταποκρίνεται το ανθρώπινο σώμα μόλις μολυνθεί από τον ιό. Οι απαντήσεις, λένε, μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη εμβολίων, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας διάδοσης στο κοινό.

  Ένα κρίσιμο ερώτημα μεταξύ των επιστημόνων είναι αν τα αντισώματα που παράγονται ως απάντηση στην Covid-19 προσφέρουν προστασία έναντι της μόλυνσης ξανά.

  Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα αντισώματα παρέχουν κάποιο βαθμό προστασίας από την Covid-19, αλλά δεν μπορούν να το πουν αυτό οριστικά ακόμη. Δεν έχει μελετηθεί σε βάθος ο ιός και ορισμένοι ασθενείς φαίνεται να έχουν μολυνθεί ξανά μετά την ανάρρωση από την Covid-19.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ