Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Ιουλ-2020 10:18

  Volvo Car: Ζημιές ανακοίνωσε για το α΄ εξάμηνο

  Volvo Car: Ζημιές ανακοίνωσε για το α΄ εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ζημιές εμφάνισε η Volvo Car στο α΄ εξάμηνο καθώς η πανδημία του κορονοϊού έπληξε τις πωλήσεις αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία τόνισε επίσης ότι αναμένει να δει ισχυρή ανάκαμψη στη διάρκεια του β΄ μισού του έτους με τις πωλήσεις και τα κέρδη να επιστρέφουν στα επίπεδα που είχαμε δει στο β΄ μισό του προηγουμένου έτους.

  Η εταιρεία, που ανήκει στην κινεζική Zhejiang Geely Holding Group, ανακοίνωσε ότι πούλησε 269.962 οχήματα στην περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, μειωμένα κατά 20,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

  Ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 1,17 δισ. κορόνες (130 εκατ. δολάρια) στο α’  εξάμηνο, έναντι των κερδών 3,40 δισ. κορόνων στην ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς τα έσοδα μειώθηκαν 14% στα 111,76 δισ. κορόνες.

  "Οι συνθήκες της αγοράς κατέστησαν το α΄ μισό του 2020 δύσκολο αλλά είμαι βέβαιος ότι είμαστε σε καλή θέση για μια ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς στο β΄ μισό του έτους", τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Hakan Samuelsson.

  "Εάν η αγορά ανακάμψει όσο αναμένουμε, θεωρούμε ότι οι όγκοι των πωλήσεων θα επιστρέψουν σε επίπεδα του β΄ μισό του 2019 και είναι επίσης φιλοδοξία μας να επιστρέψουμε σε παρόμοια επίπεδα κερδοφορίας και ταμειακών ροών".

  Η Volvo πούλησε 65.741 οχήματα στην Κίνα στο α΄ εξάμηνο, καταγράφοντας πτώση 3% ενώ οι πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν 13,7% στα 43.255 οχήματα.

  Στην Ευρώπη οι πωλήσεις μειώθηκαν 29,5% στα 123.198 οχήματα στο εξάμηνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ