Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Ιουλ-2020 08:32

  Ιαπωνία: Ζήτηση-ρεκόρ για δάνεια από επιχειρήσεις

  Ιαπωνία: Ζήτηση-ρεκόρ για δάνεια από επιχειρήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι μεγάλες ιαπωνικές τράπεζες δέχτηκαν ζήτηση-ρεκόρ για τα επιχειρηματικά δάνεια που προσφέρουν κατά τη διάρκεια του τριμήνου μέχρι τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας, καθώς οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία δυσκολεύονται να καλύψουν τις τρύπες.

  Τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν πόση ζημιά έχουν προκαλέσει τα μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις για τον περιορισμό του κορονοϊού στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, η οποία αντιμετωπίζει την χειρότερη μεταπολεμική ύφεση.

  Ο δείκτης διάχυσης διαμορφώθηκε στις 59 μονάδες τον Ιούλιο από τις 14 μονάδες πριν από τρεις μήνες, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

  Η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις στον μεταποιητικό και μη τομέα όλων των μεγεθών στις εμπορικές τράπεζες αυξήθηκε, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να καλύψουν τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες και να δημιουργήσουν αποθεματικά ως προφύλαξη.

  Αντιθέτως, ο δείκτης μέτρησης της ζήτησης για δάνεια προς τις εμπορικές τράπεζες, διαμορφώθηκε σε χαμηλό-ρεκόρ του -24 από τις -7 μονάδες πριν από τρεις μήνες, καθώς τα μέτρα lockdown έπληξαν την κατανάλωση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ