Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιουλ-2020 15:30

  ΗΠΑ: Αυξήθηκαν 7,5% οι πωλήσεις λιανικής τον Ιούνιο

  ΗΠΑ: Αυξήθηκαν 7,5% οι πωλήσεις λιανικής τον Ιούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αμερικανικές πωλήσεις λιανικής εμφάνισαν ισχυρή άνοδο 7,5% τον Ιούνιο, σε μια ένδειξη ότι η οικονομία βελτιωνόταν λίγο πριν από την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, συμπαρασύροντας τις ελπίδες για μια σταθερή ανάκαμψη.

  Το Census Bureau ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 1,1% σε σχέση με το αντίστοιχο επίπεδο του προηγουμένου έτους, μετά από την βίαιη πτώση τον Μάρτιο και τον Απρίλιο που αντισταθμίστηκαν από μια αξιοπρεπή ανάκαμψη τον Μάιο και τον Ιούνιο.

  Τα στοιχεία δείχνουν το πώς οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται στη ζωή σε μια πανδημία, αλλάζοντας τις συνήθειές τους με την ελπίδα ότι θα ανακοπεί μια ασθένεια που μπορεί πολύ γρήγορα να προκαλέσει οικονομικό χάος.

  Οι πωλήσεις εκτός καταστημάτων –που περιλαμβάνουν και το διαδικτυακό shopping- υποχώρησαν 2,4% τον προηγούμενο μήνα, παραμένουν 23,5% υψηλότερα έναντι του προηγουμένου έτους.

  Οι επενδύσεις σε εστιατόρια και μπαρ αυξήθηκαν 20% τον προηγούμενο μήνα, αλλά παραμένουν χαμηλότερα 26,3% έναντι του προηγουμένου έτους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ