Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Ιουλ-2020 09:17

  Handelsbanken: Πτώση 6,1% στα καθαρά κέρδη τριμήνου

  Handelsbanken: Πτώση 6,1% στα καθαρά κέρδη τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Svenska Handelsbanken ανακοίνωσε πτώση 6,1% στα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου, καθώς τα χαμηλότερα επιτόκια έπληξαν τα έσοδα, αλλά η πτώση των κερδών ήταν μικρότερη από ό,τι αναμενόταν χάρη στο χαμηλότερο κόστος και στην κατακόρυφη μείωση των πιστωτικών ζημιών.

  Τα καθαρά κέρδη της σουηδικής τράπεζας μειώθηκαν στα 3,96 δισ. κορόνες (435,3 εκατ. δολάρια) από τα 4,22 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 3,42 δισ. κορόνες.

  Τα καθαρά έσοδα από τόκους του β΄ τριμήνου μειώθηκαν στα 7,62 δισ. κορόνες από τα 8,06 δισ. κορόνες, ενώ οι ζημιές από δάνεια υποχώρησαν στα 97 εκατ. κορόνες από τα 435 εκατ. κορόνες.

  Η Handelsbanken δήλωσε πως η μεγάλη αύξηση του δανεισμού προς τους εταιρικούς πελάτες που αντιμετώπισε η τράπεζα τον Μάρτιο, συνεχίστηκε στην αρχή του β΄ τριμήνου, αλλά η ανάγκη για νέα χρηματοδότηση σταδιακά εξασθένισε στη διάρκεια του τελευταίου μέρους του τριμήνου.

  Η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο εισήλθε σε ένα νέο περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων στη διάρκεια του τριμήνου, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πανδημίας και η άμεση επίδραση ήταν πως τα καθαρά έσοδα από τόκους από καταθέσεις σε αυτές τις αγορές, μειώθηκαν κατά 170 εκατ. κορόνες στη διάρκεια του τριμήνου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ