Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Ιουλ-2020 18:28

  Η Tesla έγινε η 10η πολυτιμότερη βάσει κεφαλαιοποίησης εταιρεία των ΗΠΑ

  Η Tesla έγινε η 10η πολυτιμότερη βάσει κεφαλαιοποίησης εταιρεία των ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε η μετοχή της Tesla τη Δευτέρα, διευρύνοντας τα ισχυρά κέρδη που καταγράφει το τελευταίο διάστημα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να συρρέουν στον τίτλο της εν μέσω φημολογίας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ σύντομα θα "φιγουράρει” στο ταμπλό του S&P 500.

  Η σημερινή ισχυρή άνοδος της μετοχής έχει εκτινάξει την κεφαλαιοποίηση της Tesla πάνω από τα 320 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, γεγονός που καθιστά την αυτοκινητοβιομηχανία την 10η πολυτιμότερη εταιρεία των ΗΠΑ σε όρους κεφαλαιοποίησης, υποσκελίζοντας την Prockter & Gamble. 

  Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, η μετοχή της Tesla έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό.

  Από την αρχή του έτους η Tesla έχει σημειώσει άνοδο άνω του 300%, ενώ μόνο τον Ιούλιο "γράφει” κέρδη άνω του 55%, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει με ευκολία τις προβλέψεις για τις παραδόσεις οχημάτων το δεύτερο τρίμηνο, που ανήλθαν σε 90.650 μονάδες έναντι εκτιμήσεων για 72.000.

  Νωρίτερα τον Ιούλιο, μάλιστα, η Tesla ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία την Toyota και έγινε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου βάσει κεφαλαιοποίησης. 

  Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η εταιρεία κατά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους στις 22 Ιουλίου, θα εμφανίσει κέρδη GAAP για τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ένταξής της στον δείκτη S&P 500.

  Μετά και το σημερινό "άλμα” η μετοχή της Tesla διαπραγματεύεται στα 1.750 δολάρια, τιμή που ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

  Σημειώνεται ότι με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συγκεντρώνει η FactSet, η υψηλότερη τιμή-στόχος για τον τίτλο της Tesla είναι τα 1.525 δολάρια, ενώ η μέση τιμή-στόχος διαμορφώνεται μόλις στα 805 δολάρια ανά μετοχή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ