Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Ιουλ-2020 17:21

  Κορονοϊός: Τον χαρακτηρισμό "fast track" έλαβαν από την FDA δύο εμβόλια των Pfizer - BioNTech

  Κορονοϊός: Τον χαρακτηρισμό "fast track" έλαβαν από την FDA δύο εμβόλια των Pfizer - BioNTech
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τον χαρακτηρισμό "fast track” έλαβαν από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ δύο υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού που έχουν αναπτύξει από κοινού η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech και ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer.

  Ο χαρακτηρισμός "fast track” που χορηγεί η FDA επιταχύνει τη διαδικασία αξιολόγησης νέων φαρμάκων και εμβολίων που παρουσιάζουν θετικές ενδείξεις όσον αφορά την αντιμετώπιση ιατρικών αναγκών, επιτρέποντας έτσι την ταχύτερη ανάπτυξή τους.

  Πρόκειται για τα υποψήφια εμβόλια BNT162b1 και BNT162b2, τα οποία βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης μέσω συνεχιζόμενων κλινικών δοκιμών σε ΗΠΑ και Γερμανία. Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες αναπτύσσουν τουλάχιστον τέσσερα υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού, ωστόσο τα δύο προαναφερόμενα βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.

  Οι μετοχές της Pfizer κατέγραφαν κέρδη της τάξης του 2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ οι τίτλοι της BioNTech που είναι διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ σημείωναν άνοδο περίπου 6%.

  Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι το υποψήφιο εμβόλιο BNT162b1 έδειξε θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ έδειξε καλή ανοσοαπόκριση στις κλινικές δομικές πρώιμης φάσης σε ασθενείς.

  Τα πρώτα αποτελέσματα από τη δοκιμή του BNT162b1 στη Γερμανία αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιούλιο, ανέφεραν οι δύο εταιρείες.

  Εάν οι τρέχουσες μελέτες είναι επιτυχείς και το υποψήφιο εμβόλιο λάβει έγκριση, οι εταιρείες δήλωσαν ότι αναμένουν να παρασκευάσουν έως και 100 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του τρέχοντος έτους και πιθανώς περισσότερες από 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2021.

  Οι εταιρείες ανακοίνωσαν επίσης ότι αναμένουν να ξεκινήσουν μια μεγάλη δοκιμή με τη συμμετοχή έως και 30.000 ανθρώπων μέχρι το τέλος του μήνα, εάν λάβουν την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ