Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Ιουλ-2020 13:58

  H Philip Morris προειδοποιεί ότι τα τσιγάρα μπορεί να αρχίσουν να εξαφανίζονται σε μια δεκαετία

  H Philip Morris προειδοποιεί ότι τα τσιγάρα μπορεί να αρχίσουν να εξαφανίζονται σε μια δεκαετία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ενδεχόμενο να καταστούν τα τσιγάρα "απαρχαιωμένα" μέσα σε μια δεκαετία σε ορισμένες αγορές, καθώς οι καπνιστές στρέφονται σε εναλλακτικά προϊόντα νικοτίνης, επισημαίνει η Philip Morris International Inc., σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. 

  "Είμαι πεπεισμένος ότι είναι πιθανό να σταματήσει η πώληση τσιγάρων σε πολλές χώρες μέσα σε 10-15 χρόνια, αναφέρει ο CEO της εταιρείας Αντρέ Καλαντζόπουλος στην έκθεση βιωσιμότητας της εταιρείας η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, Τρίτη. Πρόσθεσε ωστόσο πως προκειμένου να συμβεί αυτό χρειάζεται η βοήθεια των ρυθμιστικών αρχών. 

  Η κατασκευάστρια εταιρεία των τσιγάρων Marlboro και  Chesterfield η οποία έχει πολλές φορές δηλώσει ότι βλέπει ένα μέλλον "χωρίς καπνό" πλέον άρχισε να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. 

  Η Philip Morris έχει το προβάδισμα σε εναλλακτικές καπνίσματος με τη συσκευή θερμαινόμενου καπνού IQOS, αν και δέχεται τον ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Juul. Σχεδόν το ένα πέμπτο του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από καιόμενα προϊόντα. 

  Αν και η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι εναλλακτικές καπνίσματος που προσφέρει είναι λιγότερο επιβλαβείς σε σχέση με τα τσιγάρα, κάποιες υγειονομικές ομάδες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους ότι τα προϊόντα που θερμαίνουν αντί να καίνε τον καπνό εκθέτουν τους καταναλωτές σε άλλες τοξίνες και εκτιμούν ότι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις δεν είναι ακόμη γνωστές. Ο αμερικανικός οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε πέρυσι το πράσινο φως για την πώληση του IQOS στις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να αποφανθεί αν μπορεί να προωθηθεί στην αγορά ως λιγότερο επικίνδυνο από τα τσιγάρα.  

  Η εταιρεία έθεσε στόχο πριν τρια χρόνια ότι τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ενήλικες καπνιστές θα έχουν σταματήσει το τσιγάρο και θα χρησιμοποιούν τα "χωρίς καπνό" προϊόντα της έως το 2025. Η Philip Morris εκτιμά ότι περίπου 14 εκατομμύρια καταναλωτές χρησιμοποιούσαν το IQOS έως τα τέλη του 2019, με σχεδόν 10 εκατομμύρια εξ αυτών να έχουν σταματήσει το τσιγάρο. Σημειώνεται πως ο αριθμός των χρηστών καπνού σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται σε 1,3 δισ. σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

  Ο Michael Bloomberg, ιδρυτής και βασικός μέτοχος του Bloomberg News, έχει πραγματοποιήσει εκστρατεία και έχει δώσει χρήματα υπέρ της απαγόρευσης των αρωματικών προϊόντων ηλεκτρονικών τσιγάρων και καπνού. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ