Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Ιουν-2020 18:34

  Φιλότουρκοι μισθοφόροι επιστρέφουν στη Συρία για να πληρωθούν - Καινούργιοι αποστέλλονται στη Λιβύη

  Φιλότουρκοι μισθοφόροι επιστρέφουν στη Συρία για να πληρωθούν - Καινούργιοι αποστέλλονται στη Λιβύη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) συνεχίζει να παρακολουθεί τη μεταφορά Σύρων μισθοφόρων από την Τουρκία στη Λιβύη. Νέες παρτίδες των μισθοφόρων εστάλησαν στη Λιβύη, τις τελευταίες ημέρες, ενώ άλλοι επέστρεψαν στη Συρία.

  Σύμφωνα με πηγές του SOHR, οι επαναπατριζόμενοι έλαβαν όλα όσα τους είχε υποσχεθεί το τουρκικό κράτος για τη συμμετοχή τους στον πόλεμο της Λιβύης, στο πλευρό της κυβέρνησης του Φαγέζ αλ-Σάρατζ.

  Κατά συνέπεια, ο αριθμός των στρατολογημένων που έφτασαν στη Λιβύη έχει αυξηθεί σε 15.100 Σύρους μισθοφόρους (πολλοί από αυτούς είναι μαχητές τζιχαντιστικών ομάδων),  εκ των οποίων 3.200 επέστρεψαν στη Συρία, ενώ η Τουρκία συνεχίζει να στρατολογεί περισσότερους μισθοφόρους, τους οποίους φέρνει στην τουρκική επικράτεια, συνήθως στην επαρχία του Γκαζιαντέπ, για να περάσουν στρατιωτική εκπαίδευση.

  Μεταξύ του συνολικού αριθμού προσλήψεων, υπάρχουν περίπου 300 παιδιά ηλικίας μεταξύ 16 και 18 ετών, τα οποία προσλήφθηκαν για να πολεμήσουν στη Λιβύη, η πλειονότητα των οποίων ανήκει στη τζιχαντιστική ομάδα "Sultan Murad", προσφέροντας υλικά κίνητρα, εκμεταλλευόμενοι τη δύσκολη ζωή τους και τη φτώχεια. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι νεοσύλλεκτοι που χρησιμοποίησαν τις μάχες στη Λιβύη ως πρόσχημα για να ξεφύγουν στην Ευρώπη, καθώς 400 περίπου μαχητές, πέρασαν από τη Λιβύη, μέσω Ιταλίας, στην Ευρώπη, όπως αναφέρει το SOHR αλλά, όπως έχουν αποκαλύψει και οι άντρες του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, του Χαλίφα Χαφτάρ.

  Εν τω μεταξύ, οι ακτιβιστές του SOHR έχουν τεκμηριώσει τη δολοφονία 15 Σύρων μαχητών, ενώ συμμετείχαν σε συγκρούσεις στο πλευρό των δυνάμεων της Κυβέρνησης Σάρατζ. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του SOHR, ο συνολικός αριθμός θανάτων των Τούρκων μισθοφόρων που σκοτώθηκαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη έχει αυξηθεί σε 432, συμπεριλαμβανομένων 30 παιδιών κάτω των δεκαοκτώ ετών, καθώς και ορισμένων διοικητών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ