Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουν-2020 11:55

  Σιγκαπούρη: Σε πρόωρες εκλογές προσφεύγει ο πρωθυπουργός, για να δώσει τη μάχη κατά της πανδημίας

  Σιγκαπούρη: Σε πρόωρες εκλογές προσφεύγει ο πρωθυπουργός, για να δώσει τη μάχη κατά της πανδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε πρόωρες εκλογές προσέφυγε ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Lee Hsien Loong, καθώς το κυβερνών κόμμα του αναζητεί ανανέωση της εντολής του προκειμένου να δώσει τη μάχη της ανάκαμψης της οικονομίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

  Ο Lee ανέφερε την Τρίτη ότι συμβούλευσε την πρόεδρο της Σιγκαπούρης Halimah Yacob να διαλύσει το κοινοβούλιο και να εκδώσει διάταγμα για τη διενέργεια πρόωρων γενικών βουλευτικών εκλογών. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν εντός των επόμενων τριών μηνών, ανέφερε σε δήλωσή της η αρχηγός του κράτους, χωρίς να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία.

  Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν οριστεί οι υποψήφιοι βουλευτές των συνδυασμών, ανέφερε από την πλευρά του το γραφείο του πρωθυπουργού Lee.

  "Χρειαζόμαστε μια ικανή κυβέρνηση, με ισχυρή στήριξη από τον λαό, για να πράξουμε όσα είναι απαιραίτητα για λογαριασμό σας", ανέφερε ο Lee. "Μια εκλογική διαδικασία τώρα - που τα πράγματα είναι σχετικά σταθερά - θα καθαρίσει το πεδίο και θα δώσει στη νέα κυβέρνηση μια νέα, πενταετή εντολή", πρόσθεσε.

  Την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ήρε μεγάλο μέρος των περιορισμών που είχε επιβάλει τον Μάρτιο λόγω του κορονοϊού, επιτρέποντας σε μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων στη χώρα να συνεχιστούν κανονικά.

  Ο ιός αναμένεται να αφήσει ισχυρό "σημάδι" στην βασιζόμενη στο εμπόριο οικονομία της μικρής χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας. Η κυβέρνηση αναμένει ύφεση 7% σε ετήσια βάση, τη μεγαλύτερη από την ανεξαρτητοποίηση της χώρας στη δεκαετία του 1960.

  Τα τέσσερα πακέτα τόνωσης της οικονομίας για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν μέχρι στιγμής αγγίξει τα 92,9 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης ή το 19,2% του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ