Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιουν-2020 15:21

  Weidmann: Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ δεν θα πρέπει να γίνεται χωρίς όρια

  Weidmann: Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ δεν θα πρέπει να γίνεται χωρίς όρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πρόγραμμα μαζικής αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ δεν θα πρέπει να γίνει μια μορφή "απεριόριστης", μόνιμης βοήθειας στις χρεωμένες κυβερνήσεις, ανέφερε ο Jens Weidmann.

  Ο επικεφαλής της Bundesbank υπερασπίστηκε τις "ευέλικτες" αγορές της ΕΚΤ, οι οποίες επικεντρώθηκαν στο χρέος από την Ιταλία, αλλά δήλωσε πως θα έπρεπε να έχουν προσωρινό μόνο χαρακτήρα.

  "Ευέλικτος" δεν θα πει "χωρίς όρια", ανέφερε σε ηχογραφημένο μήνυμά του ο Weidmann. Και πάλι, είναι σημαντικό για εμένα η νομισματική πολιτική να μην θέτει λάθος κίνητρα για τα δημόσια οικονομικά".

  Προειδοποίησε ότι η εξαιρετικά χαλαρή πολιτική της ΕΚΤ θα χρειαστεί να γίνει πιο σφιχτή όταν οι οικονομικές προοπτικές επιτρέψουν να αποτραπεί η κεντρική τράπεζα από το να εμπλακεί με την πολιτική και να επιβαρυνθεί υπερβολικά.

  "Οι φορείς χάραξης πολιτικής δεν πρέπει να υποθέτουν ότι θα διατηρήσουμε χαμηλό το κόστος χρηματοδότησης των κυβερνήσεων για πάντα ούτε ότι θα εξαλείψουμε τυχόν διαφορές στα ασφάλιστρα κρατικού ρίσκου", πρόσθεσε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ