Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουν-2020 20:36

  Κεντρικός Τραπεζίτης Ιταλίας: Δεν έχουν ρίσκο τα δάνεια του ESM

  Κεντρικός Τραπεζίτης Ιταλίας: Δεν έχουν ρίσκο τα δάνεια του ESM
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ignazio Visco δήλωσε ότι δεν υπάρχει ρίσκο στην άντληση κεφαλαίων από το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης ούτως ώστε να μπορέσει η οικονομία να ξεπεράσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο θα χρειαστούν εντέλει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της ανάπτυξης.

  Η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει μέχρι στιγμής αξιοποιήσει τα 36 δισ. ευρώ που δικαιούται από τον ESM εξαιτίας του στίγματος που φέρουν οι όροι που συνδέονται με αυτά τα δάνεια. 

  Ενώ ο Visco και ο υπουργός Οικονομικών Roberto Gualtieri έχουν αγωνιστεί να εξηγήσουν ότι οι κανόνες αυτοί θα χαλαρώσουν, τα λαϊκιστικά κόμματα της Ιταλίας το έχουν παρουσιάσει ως ένα ξεπούλημα που θα σημάνει την παράδοση του ελέγχου επί των οικονομικών υποθέσεων της Ιταλίας.

  "Τα κεφάλαια αυτά, τώρα είναι ξεκάθαρο, θα έρθουν χωρίς όρους", είπε ο Visco. "Εάν χρειαστούν, δεν βλέπω κίνδυνο από τη χρήση τους, αλλά δεν πρέπει να το θεωρήσουμε ως μάννα εξ ουρανού, είναι και πάλι δάνειο, απλώς αντί να είναι ένα δάνειο στην αγορά, είναι δάνειο με σεβασμό προς την Ευρώπη".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ