Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Μαϊ-2020 17:31

  Τούρκος πρώην υπουργός: Έχω αποδείξεις ότι ο Μπαχτσελί είναι πράκτορας της MİT

  Τούρκος πρώην υπουργός: Έχω αποδείξεις ότι ο Μπαχτσελί είναι πράκτορας της MİT
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένας πρώην υπουργός, κατηγόρησε τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), Ντέβλετ Μπαχτσελί ότι είναι πράκτορας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (MİT).

  Ο Γιασάρ Οκουγιάν, ο οποίος είναι επίσης πρώην αναπληρωτής του MHP, είπε ότι ο Μπαχτσελί είναι πάντα σε υπηρεσία εν ονόματι της MİT, προσθέτοντας ότι έχει στην κατοχή του μια επιστολή από τον Αλπαρσλάν Τουρκές, τον ιδρυτή του MHP, επί το θέμα.

  "Έχω μια χειρόγραφη επιστολή από τον Τουρκές. Όσοι είναι πρόθυμοι μπορούν να το ελέγξουν και να δουν ότι ο Τουρκές έγραψε: "Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είναι πράκτορας της MİT", δήλωσε ο Οκουγιάν σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι γνωρίζει τον ηγέτη του MHP για πάνω από 40 χρόνια.

  Σύμφωνα με τον Οκουγιάν, ένα παρόμοιο γράμμα εστάλη επίσης σε "έναν φίλο μας".

  Στη συνέχεια συνέχισε να απαριθμεί μια σειρά υποθέσεων για τις οποίες δεν δικάστηκε ο Μπαχτσελί, με μία εξ αυτών να είναι η μαζική δίκη των μελών του MHP τη δεκαετία του 1980, με 564 υπόπτους.

  "Συνολικά 220 από αυτά τα μέλη, δικάστηκαν με το αίτημα εκτέλεσης. Όλοι δικάστηκαν, αλλά όχι ο Μπαχτσελί", είπε ο Οκουφιάν.

  Όταν ρωτήθηκε αν ο Μπαχτσελί αρνήθηκε το ότι συνεργάζεται με τη MİT, ο Οκουγιάν είπε: "Όχι και αυτό είναι επίσης ενδιαφέρον".

  "Το ζήτημα αποτέλεσε αντικείμενο μεγάλης συζήτησης στο κομματικό συνέδριο πριν από 10 χρόνια. Έβαλε τον δικηγόρο του να ζητήσει ένα έγγραφο από τη MİT που έλεγε: "Τα αρχεία μας δεν έδειξαν ότι το άτομο που ονομάζεται Ντεβλέτ Μπαχτσελί δουλεύει για εμάς", πρόσθεσε.

  Ο Οκουγιά είχε κάνει παρόμοιες παρατηρήσεις το 2017.

  "Δεν έχω δει ποτέ τον Μπαχτσελί ως μέλος του MHP και μιλάω βάσει αποδείξεων. Σε ένα από τα γράμματα που μου έδωσε ο Τουρκές είπε: "Από πού προήλθε αυτός ο τύπος ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έχει συνδέσμους με τη MİT. Διώξτε τον μακριά", είπε εκείνη την εποχή.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021