Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Μαϊ-2020 15:41

  HSBC: Σχέδιο αναδιάρθρωσης με νέες απολύσεις, πέραν των 35.000 που έχουν ανακοινωθεί

  HSBC: Σχέδιο αναδιάρθρωσης με νέες απολύσεις, πέραν των 35.000 που έχουν ανακοινωθεί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική τράπεζα HSBC σκοπεύει να διευρύνει έτι περαιτέρω το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, το οποίο ήδη προβλέπει περικοπές 35.000 θέσεων εργασίας, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κορονοϊού, αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times.

  Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας εξετάζει μία επέκταση του κοινωνικού προγράμματος, ή την πώληση των δραστηριοτήτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα όσα απεκάλυψε πηγή προσκείμενη στις συζητήσεις και την οποία επικαλείται η οιοκονομική εφημερίδα στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο χθες το απόγευμα.

  Η HSBC αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο.

  Τον Φεβρουάριο, προτού εξαπλωθεί επικίνδυνα η πανδημία του κορονοϊού, η HSBC είχε ανακοινώσει πως θα μειώσει κατά 35.000 τις θέσεις εργασίας σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών και μια σοβαρή ελάττωση των δραστηριοτήτων της σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, εστιάζοντας περισσότερο στην Ασία. Επιπλέον η τράπεζα εξετάζει την πώληση της λιανικής δραστηριότητάς της στη Γαλλία.

  Όμως, λόγω του Covid-19, η τράπεζα είχε αναστείλει προσωρινά αυτό το τεράστιο σχέδιο.

  Η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά αποτελέσματα του βρετανικού τραπεζικού ομίλου, ο οποίος σημείωσε μία πτώση 57% στα καθαρά κέρδη του το πρώτο τρίμηνο. Η τράπεζα προβλέπει το ποσόν των απλήρωτων πιστώσεων θα κυμανθεί το 2020 μεταξύ 7 και 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ