Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Μαϊ-2020 20:57

  Η Μόσχα ξεκίνησε σήμερα τα μαζικά τέστ αντισωμάτων κορονοϊού

  Η Μόσχα ξεκίνησε σήμερα τα μαζικά τέστ αντισωμάτων κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Μόσχα άρχισε να πραγματοποιεί από σήμερα σε χιλιάδες κατοίκους που επιλέγονται τυχαία, τεστ αντισωμάτων κοραναϊού, στο πλαίσιο ενός προγράμματος μαζικού ελέγχου, με το οποίο οι αρχές ελπίζουν ότι θα βοηθηθούν ώστε να προσδιορίσουν πότε οι συνθήκες θα είναι ασφαλείς για να άρουν τα περιοριστικά μέτρα στην πόλη.

  Η ρωσική πρωτεύουσα με τα 12,7 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στην έβδομη εβδομάδα των περιοριστικών μέτρων και έχει επωμισθεί το βάρος της επιδημίας στη Ρωσία, στην οποία περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι, έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

  Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, έχει δηλώσει ότι η πραγματική κλίμακα της επιδημίας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, επειδή πολλοί άνθρωποι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και ως εκ τούτου δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι φορείς.

  Ο Σομπιάνιν δήλωσε ότι τα μαζικά τεστ θα βοηθήσουν στο να εντοπισθούν άτομα που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, θα συμβάλλουν στο να υπάρξει μια πιο αξιόπιστη εικόνα για την εξάπλωση της επιδημίας και θα επιτρέψουν στους αξιωματούχους να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών όταν έρθει η ώρα.

  Στο πλαίσιο του προγράμματος, περίπου 70.000 κάτοικοι θα προσκαλούνται ανά διαστήματα μερικών ημερών για να υποβάλλονται σε δωρεάν εξέταση αίματος σε μία από τις 30 διαφορετικές κλινικές της ρωσικής πρωτεύουσας, δήλωσε ο Σομπιάνιν. Θα εξεταστούν για το νέο κοροναϊό καθώς και για αντισώματα κοροναϊού.

  Τα άτομα θα επιλέγονται τυχαία και θα προσκαλούνται μέσω γραπτού μηνύματος ή μέσω email. Το τεστ είναι εθελοντικό. Όσοι επιθυμούν να το κάνουν θα πρέπει να εγγραφούν σε μια on-line πλατφόρμα, δηλώνουν οι αξιωματούχοι του δήμου της Μόσχας.

  Οι αρχές της Μόσχας ελπίζουν να αναπτύξουν ένα σύστημα τεστ αντισωμάτων που θα τους επιτρέψει να πραγματοποιούν 200.000 τεστ την ημέρα έως το τέλος του μήνα, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν.

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επαίνεσε την Ρωσία

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επισημαίνει την καλή οργάνωση σε σχέση με τα τέστ κορονοϊού δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του προγράμματος του ΠΟΥ αρμόδιος για έκτακτες καταστάσεις στον τομέα της υγείας Μάικλ Ράϊαν, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται τα τέστ στην Ρωσία.

  "Στην Ρωσία οργανώνονται πολύ καλά τα μαζικά τεστ, τα τεστ παρέχονται στην κοινωνία" επισήμανε ο Ράϊαν προσθέτοντας ότι "η αισθητή αύξηση των νέων κρουσμάτων δημιουργεί άγχος για όλο το σύστημα ιατρικής περίθαλψης σε κάποιες περιοχές".

  Ωστόσο την ίδια στιγμή, ο Ράϊαν αναφέρθηκε και στο ότι στην Ρωσία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα οι αριθμοί που αφορούν τους θανάτους από τον κορονοϊό. Το ζήτημα του μικρού αριθμού των θανάτων έχει προκαλέσει την αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σε πρόσφατα δημοσιεύματα των New York Times και Finacial Times, που έγραψαν ότι οι αριθμοί που παρουσιάζονται επίσημα είναι μικρότεροι από τους πραγματικούς αριθμούς των θανάτων που οφείλονται στον κορονοϊό. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα δημιουργούν την αίσθηση ότι αποκρύβεται ο αριθμός των θανάτων από τον Сovid-19, ζητώντας από τις δύο εφημερίδες να ανακαλέσουν τους ισχυρισμούς τους.

  "Αυτή τη στιγμή συζητάμε με τους Ρώσους συναδέλφους το ζήτημα της καταχώρησης των θανάτων" υπογράμμισε ο Ράϊαν, προσθέτοντας ότι "μερικές φορές ο θάνατος επιβεβαιώνεται σαν θάνατος που προήλθε από τον Covid-19, και μερικές φορές ο Covid -19 διαπιστώνεται μετά θάνατο. Ή αν κάποιος έπαθε ας πούμε έμφραγμα και ταυτόχρονα είχε μολυνθεί από τον Covid-19, πρέπει να προσδιορισθεί από ποια αιτία συγκεκριμένα πέθανε ο ασθενής. Εάν δεν υπάρχουν αυτοί οι σαφείς διαχωρισμοί, τότε μπορεί να μας διαφύγει ένας θάνατος που έχει σχέση με τον Covid-19".

  "Ο ΠΟΥ έχει εκδώσει πολύ σαφείς οδηγίες όσον αφορά την ταξινόμηση των θανάτων εξαιτίας του Covid-19" δήλωσε ο Ράϊαν, προσθέτοντας ότι οι οδηγίες αυτές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΠΟΥ.

  Μεταξύ άλλων ο Μάικλ Ράϊαν είπε ότι ο ΠΟΥ προτίθεται να εξετάσει το θέμα της επάρκειας σε μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ