Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 18:08

  Φόβοι για υγειονομική καταστροφή στην Υεμένη: Ο κορονοϊός εξαπλώνεται - Διαλυμένο το σύστημα Υγείας

  Φόβοι για υγειονομική καταστροφή στην Υεμένη: Ο κορονοϊός εξαπλώνεται - Διαλυμένο το σύστημα Υγείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση της Υεμένης, που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, ανέφερε το πρώτο επίσημο κρούσμα κορονοϊού στην επαρχία Μάριμ, και τέσσερις ακόμα λοιμώξεις αλλού, αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε περιοχές υπό τον έλεγχό της, σε 70, συμπεριλαμβανομένων 12 θανάτων.

  Η επιτροπή κορανοϊού της κυβέρνησης που εδρεύει στο Άντεν δήλωσε ότι δύο περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός θανάτου, αναφέρθηκαν στο Άντεν και δύο στο Λαχέτζ, συμπεριλαμβανομένου ενός θανάτου.

  Η Υεμένη χωρίζεται μεταξύ της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης που εδρεύει στο νότο και του φιλοϊρανικού κινήματος Χούδι που εδρεύει στον Βορρά. Οι Χούδι έδιωξαν την κυβέρνηση από την εξουσία στην πρωτεύουσα Σαναά, στα τέλη του 2014.

  Οι Χούδι έχουν μέχρι στιγμής αναφέρει μόνο δύο μολύνσεις, με έναν θάνατο, από το ξέσπασμα κορονοϊού, και οι δύο στη Σαναά.

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι φοβάται ότι η ασθένεια COVID-19 μπορεί να διεισδύσει στην Υεμένη, καθώς ο πληθυσμός έχει μερικά από τα χαμηλότερα επίπεδα ανοσίας έναντι των ασθενειών σε σύγκριση με άλλες χώρες. Η ελάχιστη ικανότητα ελέγχων έχει προσθέσει ανησυχίες.

  Ο πενταετής πόλεμος κατέστρεψε το σύστημα υγείας της Υεμένης και άφησε τον πληθυσμό της αποδυναμωμένο από την πείνα και τις ασθένειες. Περίπου το 80% του πληθυσμού, ή 24 εκατομμύρια άνθρωποι, βασίζονται σε ανθρωπιστική βοήθεια και 10 εκατομμύρια κινδυνεύουν από πείνα.

  Το πρώτο κρούσμα της Υεμένης ανακοινώθηκε στις 10 Απριλίου σε μια πόλη του νότιου λιμανιού και η κυβέρνηση του Άντεν ανέφερε τώρα μολύνσεις σε οκτώ επαρχίες υπό τον έλεγχό της.

  Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν αυτήν την εβδομάδα μια πρόσφατη απότομη αύξηση των περιπτώσεων που έδειξε ότι ο ιός κυκλοφόρησε χωρίς ανίχνευση για εβδομάδες, αυξάνοντας την πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ