Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 15:10

  Βρετανία-κορονοϊός: Περισσότερο επικριτικοί απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς εμφανίζονται οι ψηφοφόροι

  Βρετανία-κορονοϊός: Περισσότερο επικριτικοί απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς εμφανίζονται οι ψηφοφόροι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Όλο και λιγότεροι Βρετανοί στηρίζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται και το ποσοστό αποδοχής του ίδιου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

  Το 49% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Kantar απάντησε ότι η κυβέρνηση κάνει αρκετά καλά ή πολύ καλά τη δουλειά της στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον Απρίλιο ήταν 61%.

  Το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, κατά την κρίση του, είναι αρκετά κακοί ή πολύ κακοί, ενώ τον Απρίλιο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 30%.

  Ταυτόχρονα αυξήθηκε και η ανησυχία των πολιτών για την οικονομία και, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τέσσερις στους δέκα απάντησαν ότι η επιδημία έπληξε το προσωπικό τους εισόδημα.

  Η υγειονομική κρίση είχε αντίκτυπο και στην πρόθεση ψήφου με το 51% των ψηφοφόρων να απαντάει ότι θα ψήφιζε τους Συντηρητικούς του Τζόνσον--τρεις ποσοστιαίες μονάδες κάτω σε σχέση με τον Απρίλιο. Αντίθετα, το ποσοστό στήριξης προς τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς υπό τον νέο ηγέτη τους Κιρ Στάρμερ αυξήθηκε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες και έφθασε στο 32%.

  Πιο ενθαρρυντικό για τον Τζόνσον είναι ότι το 59% απάντησε ότι είναι πολύ ή αρκετά πιθανό να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για την ιχνηλάτηση επαφών που σχεδιάζει η κυβέρνηση, σε σχέση με το 53% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό του Απριλίου.

  Για τη δημοσκόπηση αυτή, η εταιρεία Kantar πραγματοποίησε συνεντεύξεις σε 1.130 ανθρώπους διαδικτυακά το διάστημα 7 με 11 Μαΐου.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020