Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 19:35

  Πάνω από 40.000 οι νεκροί του κορονοϊού στη Βρετανία

  Πάνω από 40.000 οι νεκροί του κορονοϊού στη Βρετανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνά πλέον τους 40.000, μακράν το χειρότερο που έχει αναφερθεί στην Ευρώπη, δημιουργώντας περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τον χειρισμό της κρίσης από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

  Τα στοιχεία που δημοσίευσε το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών για την Αγγλία και την Ουαλία έφτασαν τον επίσημο αριθμό θανάτων του Ηνωμένου Βασιλείου στους 38.289, μέχρι τις 3 Μαΐου, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters που περιλαμβάνει επίσης τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

  Έκτοτε, τουλάχιστον 2.251 άνθρωποι έχουν πεθάνει από COVID-19 σε αγγλικά νοσοκομεία, σύμφωνα με τα τελευταία καθημερινά στοιχεία, αυξάνοντας τον πραγματικό αριθμό των θανάτων την Τρίτη σε πάνω από 40.000.

  Ενώ οι διαφορετικοί τρόποι καταμέτρησης δυσκολεύουν τις συγκρίσεις με άλλες χώρες, ο αριθμός επιβεβαίωσε ότι η Βρετανία ήταν μεταξύ εκείνων που επλήγησαν χειρότερα από πανδημία που σκότωσε περισσότερους από 285.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

  Τα δεδομένα ήρθαν μια μέρα αφότου ο Τζόνσον παρουσίασε ένα πιλοτικό σχέδιο για να επανεκκινήσει η Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων συμβουλών για τη χρήση καλυμμάτων προσώπου.

  Οι ηγέτες σε Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία δήλωσαν ότι οι συμβουλές που έδωσε ο Τζόνσον εφαρμόστηκαν μόνο στην Αγγλία. Είπαν στους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι τους και να προσέχουν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ