Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Απρ-2020 13:48

  Νέο θύμα του πετρελαίου: Χρεοκόπησε η Diamond Offshore Drilling

  Νέο θύμα του πετρελαίου: Χρεοκόπησε η Diamond Offshore Drilling
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ιστορικό χαμηλό, με πτώση 61%, "βυθίζεται" η μετοχή της Diamond Offshore Drilling στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας εξόρυξης πετρελαίου ότι υπέβαλε αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας σε πτωχευτικό δικαστήριο του Τέξας.

  Το χρέος της εταιρείας ξεπερνά τα 2,6 δισ. ευρώ και για τη χρεοκοπία επικαλείται την "πρωτοφανή επίδραση" από τον πόλεμο τιμών του πετρελαίου και την πανδημία του κορονοϊού. Η εξέλιξη έρχεται 10 ημέρες μετά την αδυναμία της Diamond να αποπληρώσει τόκους για ομόλογα αξίας 500 εκατ. δολαρίων.

  Η εταιρεία σχεδιάζει να αξιοποιήσει τις πτωχευτικές διαδικασίες για να αναδιαρθρώσει και να ενισχύσει τον ισολογισμό της και να πετύχει ένα "πιο βιώσιμο" προφίλ χρέους.

  Η Diamond είπε ότι έχει επαρκή κεφάλαια για να χρηματοδοτεί τη δραστηριότητά της στη διάρκεια της αναδιοργάνωσης και δεν χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση μετά το αίτημά της.

  "Μετά από μια προσεκτική και ενδελεχή αξιολόγηση των οικονομικών εναλλακτικών μας, το διοικητικό συμβούλιο και η διοίκηση, μαζί με τους συμβούλους, κατέληξαν στο ότι το καλύτερο μονοπάτι μπροστά για την Diamond και τους μετόχους της είναι να υπαχθεί στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα", δήλωσε ο CEO Marc Edwards. "Μέσω αυτής της διαδικασίας, προτιθέμεθα να αναδιαρθρώσουμε τον ισολογισμό μας για να πετύχουμε ένα πιο βιώσιμο επίπεδο χρέους για να φέρουμε την εταιρεία ξανά σε θέση για μακροπρόθεσμη επιτυχία". 

  Η μετοχή έχει χάσει το 80,4% της αξίας της το προηγούμενο τρίμηνο.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ