Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Απρ-2020 15:08

  Γερμανία: Παραμένει επιφυλακτικός για τα κορονο-ομόλογα ο Όλαφ Σολτς

  Γερμανία: Παραμένει επιφυλακτικός για τα κορονο-ομόλογα ο Όλαφ Σολτς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς τάσσεται υπέρ της προώθησης της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης: "Εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να ενεργούμε μαζί με αλληλεγγύη απαιτούνται και περαιτέρω βήματα για την ολοκλήρωση στην ΕΕ", δήλωσε σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή πύλη ειδήσεων T-Online.

  Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός ζήτησε επίσης "να συνεχίσει η Ευρώπη να εργάζεται για την δημιουργία της δημοσιονομικής ένωσης" και πρόσθεσε: "O Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω. Χρειάζεται επίσης η "Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση" και  θα πρέπει να προχωρήσουμε στην Ένωση Κεφαλαιαγορών". Τόνισε επίσης ότι "η  ΕΕ χρειάζεται κοινά έσοδα. Γι 'αυτό θα είναι χρήσιμο να συμμετάσχουν στη φορολογία των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών πολλές χώρες - ίσως μάλιστα και όλες".

  Ο Σολτς διατηρεί τις επιφυλάξεις του σχετικά με τα κορονο-ομόλογα, τα οποία ζητούν για παράδειγμα η Ιταλία και η Ισπανία: "Οι συζητήσεις δεν πρέπει να αφορούν στα εργαλεία, αλλά στην επίλυση ενός προβλήματος. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να δούμε πόσα χρήματα χρειάζονται συγκεκριμένα και γιατί θα χρησιμοποιηθούν. Στη συνέχεια πρέπει να αποσαφηνιστεί η χρηματοδότηση. Αυτό θα είναι πιο σκόπιμο να συμβεί  κατά την συζήτηση για το μελλοντικό πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, τον προϋπολογισμό της ΕΕ", τόνισε ο Σολτς.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ