Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Απρ-2020 16:48

  Οι θάνατοι από κορονοϊό στη Βρετανία είναι καθημερινά πιο πολλοί από όσους ανακοινώνει η κυβέρνηση

  Οι θάνατοι από κορονοϊό στη Βρετανία είναι καθημερινά πιο πολλοί από όσους ανακοινώνει η κυβέρνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πραγματικότητα, όσον αφορά τον αριθμό θανάτων από COVID-19 στη Βρετανία, ήταν πάνω από 40% υψηλότερη από τα ημερήσια στοιχεία της κυβέρνησης που αναφέρθηκαν στις 10 Απριλίου.

  Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS), της Βρετανίας, ανέφερε ότι κατέγραψε 13.121 θανάτους έως τις 10 Απριλίου στην Αγγλία και την Ουαλία, περιοχές στις οποίες διαμένει η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της Βρετανίας, ενώ την ίδια μέρα, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε 9.288 θανάτους μόνο στα νοσοκομεία.

  Τα στοιχεία του ONS περιλαμβάνουν θανάτους σε οίκους ευγηρίας και δομές υγείας, καθώς και σε νοσοκομεία.

  Η Βρετανία, για την οποία οι επιστήμονες λένε ότι είναι πιθανότατα τώρα στη φάση κορύφωσης της επιδημίας, ανέφερε τον πέμπτο υψηλότερο εθνικό αριθμό θανάτων από κορονοϊό στον κόσμο.

  Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων από COVID-19 ανέρχεται τώρα σε περίπου 170.000.

  Τα τελευταία στοιχεία για τους θανάτους σε νοσοκομεία δείχνουν ότι 16.509 άτομα με COVID-19 είχαν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την περασμένη Κυριακή.

  Εάν αυτά τα στοιχεία είναι κατώτερα από τον συνολικό αριθμό θανάτων, σε παρόμοιο αριθμό, τότε το πραγματικό "κόστος" σε ανθρώπινες ζωές για το Ηνωμένο Βασίλειο ως σύνολο θα μπορούσε να είναι πάνω από 23.000 με βάση τα τελευταία στοιχεία - καθιστώντας τη Βρετανία τη δεύτερη χειρότερη σε κρούσματα στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

  Ωστόσο, η μεγάλη αυτή διαφορά στα νούμερα, μεταξύ ONS και κυβέρνησης έχει μειωθεί καθώς οι εβδομάδες περνούν.

  Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια αφού προσβλήθηκε από κορονοϊό, καθώς οι υπουργοί του προσπαθούν να αντιμετωπίσουν επείγοντα ζητήματα, όπως η έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού για τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ