Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Απρ-2020 13:58

  Οι μεγάλοι πιστωτές συμφωνούν σε μορατόριουμ για το χρέος των φτωχώτερων χωρών

  Οι μεγάλοι πιστωτές συμφωνούν σε μορατόριουμ για το χρέος των φτωχώτερων χωρών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.37

  Οι μεγάλοι διεθνείς πιστωτές συμφώνησαν σε μορατόριουμ για το χρέος των φτωχότερων χωρών ως απάντηση στην κρίση του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ.

  Εβδομήντα έξι χώρες, από τις οποίες οι σαράντα βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική, μπορούν να ευνοηθούν από την αναστολή πληρωμών χρέους που συνδυαστικά ανέρχονται στα 20 δισεκ. δολάρια, από τα 32 δισεκ. δολάρια που οι χώρες επρόκειτο να δαπανήσουν φέτος για την εξυπηρέτηση του χρέους τους.

  "Εξασφαλίσαμε μορατόριουμ χρέους σε επίπεδο διμερών πιστωτών και ιδιωτών πιστωτών για συνολικό ποσό 20 δισεκ. ευρώ", δήλωσε ο Λεμέρ σε δημοσιογράφους.

  Οι κυβερνήσεις πιστωτές, που περιλαμβάνουν όχι μόνο τη Λέσχη του Παρισιού αλλά και την Κίνα, αναμένεται να αναστείλουν πληρωμές 12 δισεκ. δολαρίων βάσει της συμφωνίας, η οποία θα οριστικοποιηθεί αύριο.

  Οι ιδιώτες πιστωτές συμφώνησαν σε εθελοντική βάση να μετακυλήσουν ή να αναχρηματοδοτήσουν 8 δισεκ. δολάρια χρέους, δήλωσε πηγή από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

  Από τα συνολικά 32 δισεκ. δολάρια που πρέπει να καταβληθούν φέτος, τα υπόλοιπα 12 δισεκ. οφείλονται σε πολυμερείς δανειστές, κυρίως την Παγκόσμια Τράπεζα. Ο Λεμέρ κάλεσε και αυτούς τους δανειστές να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμη:

  Κορονοϊός: Το ΔΝΤ προσφέρει χρηματοδότηση σε 25 φτωχές χώρες για αποπληρώσουν τοκοχρεολύσια

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ