Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Απρ-2020 16:46

  Η Τουρκία δίνει 16,5 εκατ. ευρώ και αναβαθμίζει τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας

  Η Τουρκία δίνει 16,5 εκατ. ευρώ και αναβαθμίζει τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας, της Αλβανίας, ενέκρινε τη Δευτέρα, την επικύρωση της οικονομικής συμφωνίας, μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας.

  Η συμφωνία προβλέπει οικονομική ενίσχυση ύψους 100 εκατ. τουρκικών λιρών ή 16,5 εκατ. δολαρίων, η οποία θα χρησιμεύσει για την αναβάθμιση των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα του τμήματος Πολιτικής Έκτακτης Ανάγκης.

  Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Petro Koçi, ο οποίος παρουσιάστηκε στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Ασφαλείας, υπογράμμισε ότι η συμφωνία αυτή θα διαρκέσει πέντε χρόνια και ουσιαστικά αναβαθμίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού.

  "Η αγορά αυτών των υλικών θα γίνει από τουρκικές εταιρείες", δήλωσε.

  Η συμφωνία υπογράφηκε πέρυσι από τον αρμόδιο υπουργό. Θα υπάρχει μια πενταετής προθεσμία εκτέλεσης από τη στιγμή της έναρξης ισχύος, η οποία γίνεται από τη στιγμή επικύρωσης από το Κοινοβούλιο μας.

  Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας, Ερμονέλα Φελάι, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία "ειδικά τώρα, που η χώρα μας και όχι μόνο περνάει μια δύσκολη στιγμή".

  "Χαίρομαι που εμείς, ως επιτροπή ασφαλείας, ξεκινήσαμε αυτή την εβδομάδα με μια τέτοια οικονομική συμφωνία, η οποία είναι ακόμα μία βοήθεια που δίνει η Τουρκία στη χώρα μας και αυτό αφορά τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Εμείς, ως Επιτροπή, είδαμε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και είμαστε ευτυχείς που η Τουρκία μας βοηθά να ανταποκριθούμε στον στόχο αυτό", τόνισε η Φελάι, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ