Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Απρ-2020 22:07

  Τεστ αντισωμάτων θα είναι διαθέσιμα στους Αμερικανούς πολίτες σύντομα, λέει ο Πενς

  Τεστ αντισωμάτων θα είναι διαθέσιμα στους Αμερικανούς πολίτες σύντομα, λέει ο Πενς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του αναμένεται να έχει τεστ αντισωμάτων ”πολύ σύντομα” που θα καθορίσει εάν κάποιος έχει εκτεθεί στον κοροναϊό.

  ″Πάνω από 2,1 εκατομμύρια δοκιμές έχουν εκτελεστεί και συνεχίζουμε να δουλεύουμε πολύ, πολύ στενά με τον FDA και τους προμηθευτές σε όλη τη χώρα για να διευρύνουμε την ικανότητα των δοκιμών”, δήλωσε ο Pence σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο,  με στόχο την ανάπτυξη τεστ κορονοϊού η χώρα.

  "Πολύ σύντομα, θα έχουμε ένα τεστ αντισωμάτων", είπε, "και οι Αμερικανοί θα μπορούν να το κάνουν για να διαπιστώσουν εάν είχαν ποτέ τον κορονοϊό".

  Ωστόσο, ο Pence προειδοποίησε τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την κοινωνική αποστασιοποίηση που εφαρμόζει ο Λευκός Οίκος και οι τοπικοί και κρατικοί αξιωματούχοι. 

  ″Αυτή τη στιγμή υπάρχει ελπίδα ότι χάρη σε ό,τι κάνει ο αμερικανικός λαός κάθε μέρα: τηρώντας τις κατευθυντήριες γραμμές του προέδρου για το κορωνοϊό, θα φτάσουμε εκεί, Αμερική. Κάνουμε πρόοδο. Αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε όλοι να εφαρμόζουμε όλες τις οδηγίες στις επόμενες 30 ημέρες για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

  "Κάρτες ανοσίας" προτείνει ο Fauci

  Ο δρ. Anthony Fauci λέει ότι οι Αμερικανοί πολίτες ίσως πρέπει να φέρουν "κάρτες" αποδεικνύοντας ότι έχουν ανοσία στον κορονοϊό - γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα, όπως το αν οι γιατροί ξέρουν πραγματικά ότι έχουν ανοσία και αν οι Αμερικανοί θα μπορούσαν εύκολα να συμμορφωθούν.

  "Αυτό είναι δυνατόν", είπε ο Fauci, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα εργασίας του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό, στο CNN την Παρασκευή. 

  Ο Fauci είπε ότι η ιδέα έχει "δυναμική και συζητείται". 

  "Είναι ένα από αυτά τα πράγματα για τα οποία μιλάμε όταν θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζουμε ποιοι είναι οι ευάλωτοι και ποιοι έχουν ανοσία" , δήλωσε.

  Η ιδέα της κάρτας ανοσίας έχει προταθεί σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία, όπου οι ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου Εμβολιασμού Helmholtz έφεραν την ιδέα της μαζικής δοκιμής και της έκδοσης "πιστοποιητικών ανοσίας" σε όσους είναι θετικοί σε αντισώματα στον ιό. Αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν τότε απαλλαγμένοι από τα μέτρα περιορισμού της χώρας.

  Μια τέτοια ιδέα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περισσότερα εμπόδια στις ΗΠΑ, όπου αξιωματούχοι έχουν ήδη αμφισβητήσει τα μέτρα περιορισμού ως παράβαση των πολιτικών ελευθεριών. Ακόμη και η παρουσίαση ενός δελτίου ταυτότητας πριν από την ψηφοφορία στις εκλογές είναι ένα ζήτημα έντονα συζητημένο και αμφιλεγόμενο στη χώρα.

  Ο Fauci παραδέχεται ότι οι δοκιμές μαζικής ασυμβατότητας για τις κάρτες ασυλίας δεν θα είναι αρκετές, καθώς θα χρειαστεί να υπάρξουν "στρατηγικές" για την "επικύρωση" αυτών των εξετάσεων και για να βεβαιωθεί ο γιατρός ότι ο ασθενής δεν θα "κινδύνευε ή δεν θα ήταν ευάλωτος στην επανεμφάνιση".

  Ο Fauci δήλωσε ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός δοκιμών θα είναι διαθέσιμος την προσεχή εβδομάδα, αλλά ο πρόεδρος Τραμπ είπε την Πέμπτη ότι δεν υπάρχουν σχέδια για τεστ σε πανεθνικό επίπεδο για το Covid-19. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ