Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Απρ-2020 11:29

  Reuters: Η ΕΚΤ προειδοποίησε το Eurogroup ότι χρειάζονται μέτρα αξίας €1,5 τρισ.

  Reuters: Η ΕΚΤ προειδοποίησε το Eurogroup ότι χρειάζονται μέτρα αξίας €1,5 τρισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωζώνη ενδεχομένως να χρειαστεί δημοσιονομικά μέτρα αξίας 1,5 τρισ. ευρώ αυτό το έτος για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στο χθεσινό Eurogroup, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους. 

  Ωστόσο, η Γερμανία, η Ολλανδία και κάποιες άλλες χώρες του βορρά ήταν έτοιμες να στηρίξουν μέτρα αξίας μόνο 500 δισ. ευρώ στο χθεσινό Eurogroup που ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία μετά από 16 ώρες διαπραγματεύσεων, αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

  Η στήριξη από την πλευρά της Ε.Ε. θα συνδυάζει και εθνικά μέτρα, ωστόσο η συνολική δημοσιονομική προσπάθεια δεν θα είναι αρκετή για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες, αναφέρουν οι αξιωματούχοι. 

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτίμησε στη συνεδρίαση του Eurogroup ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 10% αυτό το έτος, ωστόσο, οι υπουργοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν, κυρίως λόγω των αντιδράσεων από την Ολλανδία και την Ιταλία, αναφέρει το πρακτορείο.

  Η Ιταλία θέλει μια πιο φιλόδοξη συμφωνία, με ξεκάθαρες αναφορές σε μια μελλοντική έκδοση κοινού χρέους, ενώ η Ολλανδία πιέζει η όποια πιστωτική γραμμή δοθεί σε χώρες που έχουν ανάγκη να συνοδεύεται από προϋποθέσεις.  
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ