Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Απρ-2020 15:26

  ExxonMobil: Μειώνει τις δαπάνες της κατά 30% το 2020 για να αντιμετωπίσει τις χαμηλές τιμές και την πανδημία

  ExxonMobil: Μειώνει τις δαπάνες της κατά 30% το 2020 για να αντιμετωπίσει τις χαμηλές τιμές και την πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ExxonMobil ανακοίνωσε ότι μειώνει τις δαπάνες στον προϋπολογισμό της του 2020 κατά 30% και μειώνει τα λειτουργικά έξοδα λειτουργικών δαπανών κατά 30% καθώς εργάζεται για να καταπολεμήσει τις επιδράσεις των χαμηλότερων τιμών των εμπορευμάτων εξαιτίας της υπερπροσφοράς και της μείωσης της ζήτησης που προκαλεί ο κορονοϊός.

  Ο πετρελαϊκός κολοσσός δήλωσε πως οι κεφαλαιουχικές επενδύσεις θα μειωθούν στα 23 δισ. δολάρια, από την προηγούμενη ανακοίνωση για 33 δισ. Δολάρια.

  "Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε projects για να δημιουργήσουμε αξία, για να διατηρήσουμε τα μετρητά για το μέρισμα και να κάνουμε κατάλληλη και συνετή χρήση του ισολογισμού μας”, αναφέρει σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος Darren Woods.

  Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης των κεφαλαιουχικών δαπανών θα λάβει χώρα στην Permian Basin στο Τέξας, μειώνοντας τον ρυθμό γεώτρησης και της ολοκλήρωσης πηγών.

  Η εταιρεία συνεχίζει να περιμένει να πετύχει τον στόχο των προβλεπόμενων επενδύσεων των 20 δισ. δολαρίων στις εγκαταστάσεις παραγωγής στις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ, ο οποίος στόχος έχει τεθεί το 2017.

  Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 5,4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ