Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Απρ-2020 19:38

  Η τουρκική Akbank δανείστηκε 560 εκατ. δολάρια για μερική αναχρηματοδότηση υπαρχόντων δανείων

  Η τουρκική Akbank δανείστηκε 560 εκατ. δολάρια για μερική αναχρηματοδότηση υπαρχόντων δανείων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η τουρκική Akbank δανείστηκε 560 εκατομμύρια δολάρια, από διεθνείς δανειστές, σε δολάρια και ευρώ, αναχρηματοδοτώντας μέρος των δανείων της, ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων που εξασφάλισε πριν από ένα χρόνο. 

  Η σύμβαση δανείου 367 ημερών εξασφαλίστηκε σε δύο δόσεις ύψους 246 εκατ. δολαρίων και 284 εκατ. δολαρίων, δήλωσε η Akbank. Δανείστηκε με επιτόκια 2,25 ποσοστιαίων μονάδων πάνω από το Libor και 2% πάνω από το Euribor, αντίστοιχα.

  Η Akbank κάλεσε περισσότερες τράπεζες να συμμετάσχουν στη συμφωνία δανείου ή να αυξήσουν το δανεισμό τους μέχρι την 9η Απριλίου. Είκοσι τέσσερις δανειστές από 12 χώρες συμμετείχαν μέχρι στιγμής.

  Οι τράπεζες της Τουρκίας επιδιώκουν να δανειστούν από το εξωτερικό εν μέσω της έξαρσης του κοροναϊού, κάτι που οι αναλυτές λένε ότι μπορεί να περιορίσει την ικανότητα των εταιρειών στις αναδυόμενες αγορές να εξασφαλίσουν νέα κεφάλαια. Αυτά τα δυνητικά προβλήματα έρχονται καθώς η τουρκική κυβέρνηση καλεί τις τράπεζες να δανείσουν περισσότερα για να στηρίξουν την οικονομία, η οποία πρόκειται να συρρικνωθεί απότομα το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

  Η Akbank δανείστηκε 700 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη Μαρτίου του περασμένου έτους -356 εκατ. δολάρια με επιτόκιο 2,5 εκατοστιαίες μονάδες πάνω από το Libor και 303 εκατ. ευρώ σε 240 μονάδες βάσης πάνω από το Euribor. Αυτός ο δανεισμός αντιπροσώπευε μερική αναχρηματοδότηση ύψους 900 εκατ. δολαρίων σε δάνεια που εξασφάλισε ένα χρόνο νωρίτερα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ