Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Απρ-2020 17:53

  Χρεοκόπησε η αμερικανική εταιρεία παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου Whiting Petroleum

  Χρεοκόπησε η αμερικανική εταιρεία παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου Whiting Petroleum
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο Whiting Petroleum υπέβαλε αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού δικαίου και γίνεται έτσι το πρώτο μεγάλο θύμα της ελεύθερης πτώσης των τιμών του πετρελαίου στα 20 δολάρια το βαρέλι.

  Η πρόσφατη βουτιά των τιμών πετρελαίου έχει αφήσει τους παραγωγούς να αγωνίζονται να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και του πολέμου τιμών ανάμεσα στη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία έχουν οδηγήσει στην κατρακύλα της τιμής του αργού κατά 50% από τις αρχές Μαρτίου.

  Η Whiting Petroleum, που κάποτε ήταν η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στην περιοχή Bakken της Βόρειας Ντακότα, είδε την κεφαλαιοποίησή της να συρρικνώνεται στα 61,5 εκατ. δολάρια από έως και 15 δισ. δολάρια στο ζενίθ της το 2011, όταν οι επενδυτές είχαν πρωτοανακαλύψει τον αναπτυσσόμενο σχιστολιθικό τομέα.

  Η εταιρεία είχε χρέος 2,8 δισ. δολαρίων στις 31 Δεκεμβρίου και περισσότερα από 585 εκατ. δολάρια ρευστότητας στον ισολογισμό της.

  Η Whiting, η οποία αναμενόταν να παράγει το αντίστοιχο περίπου 42 εκατ. βαρελιών το 2020, διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να "τρέχει" την επιχείρησή της με κανονικούς ρυθμούς χωρίς ουσιαστική αναστάτωση για τους πωλητές, τους εταίρους ή τους υπαλλήλους της.

  Για την ώρα, αναμένει ότι θα έχει επαρκή ρευστότητα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στη διάρκεια της αναδιάρθρωσης χωρίς την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης.

  Η μετοχή της σημειώνει απώλειες 45% στα 0,37 δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ