Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Απρ-2020 16:45

  ΗΠΑ: Με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2009 υποχώρησε η μεταποιητική δραστηριότητα

  ΗΠΑ: Με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2009 υποχώρησε η μεταποιητική δραστηριότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε τροχιά συρρίκνωσης πέρασε τον Μάρτιο η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου των ΗΠΑ καθώς η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν με το μεγαλύτερο ρυθμό από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2009 εν μέσω της αδύναμης ζήτησης στο εσωτερικό και το εξωτερικό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

  Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε τον Μάρτιο στις 48,5 μονάδες, από την αρχική μέτρηση των 49,2 μονάδων και ενώ το Φεβρουάριο ήταν στις 50,7 μονάδες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη υποχώρηση του δείκτη από τον Αύγουστο του 2009. Το επίπεδο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.  

  Η παραγωγή υποχώρησε σημαντικά καθώς πολλά εργοστάσια κλείνουν τις πύλες τους, ενώ οι νέες παραγγελίες κατρακύλησαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούνιο του 2009. 

  "Τα τελικά στοιχεία του δείκτη PMI για τον Μάρτιο είναι ακόμα χειρότερα από την αρχική εκτίμηση, με την παραγωγή να υποχωρεί με το μεγαλύτερο βαθμό που έχει καταγραφεί από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2009", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit. 

  Συρρίκνωση της δραστηριότητας έδειξε και η έρευνα του Institute for Supply Management για τον κλάδο, με τον δείκτη PMI να υποχωρεί στις 49,1 μονάδες από 50,1 μονάδες το Φεβρουάριο. 

  Σύμφωνα με την έρευνα του ISM, οι νέες παραγγελίες κατρακύλησαν στο 42,2 από 49,8 τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης για την παραγωγή διολίσθησε στο 47,7 από 50,3  τι Φεβρουάριο. Ο δείκτης για την απασχόληση υποχώρησε περαιτέρω στο 43,8 από 46,9 το Φεβρουάριο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ