Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Μαρ-2020 16:49

  Τούρκος οικονομολόγος: Πάνω από 500.000 τα κρούσματα

  Τούρκος οικονομολόγος: Πάνω από 500.000 τα κρούσματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένας Τούρκος αναλυτής, του οποίου το μοντέλο της πανδημίας κορονοϊού υποδηλώνει ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον ιό από ό,τι θέλουν να αποκαλύπτουν, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κότζα, δήλωσε ότι τουλάχιστον μισό εκατομμύριο άνθρωποι, πολίτες της Τουρκίας, έχουν νοσήσει από τον COVID-19, από την περασμένη εβδομάδα.

  Το μοντέλο του İnan Doğan, του διευθυντή έρευνας για το περιοδικό ειδήσεων Insider Monkey και οικονομολόγου που ειδικεύεται στο financing και την οικονομία της υγείας, έχει εντοπίσει τον πιθανό αριθμό λοιμώξεων από κορονοϊό με βάση τον τελευταίο αριθμό θανάτων, λαμβάνοντας υπόψη τη μακρά περίοδο επώασης του ιού.

  "Περίπου πέντε ή έξι ημέρες μετά την προσβολή ενός ατόμου από τον ιό, αρχίζει να εμφανίζει συμπτώματα... Αφού οι ασθενείς παρουσιάσουν συμπτώματα για πέντε ή έξι ημέρες, μερικές από αυτές τις περιπτώσεις εξελίσσονται σε πιο σοβαρές και χρήζουν νοσηλείας", δήλωσε ο Doğan. "Η διαμονή στο νοσοκομείο είναι περίπου 14 ημέρες κατά μέσο όρο και στη συνέχεια το αποτέλεσμα έχει κριθεί (είτε ανάκαμψη είτε θάνατος)".

  Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται περίπου 24 ημέρες για να πεθάνει κάποιος από τον κορονοϊό μετά την πρώτη επαφή με τον ιό, είπε.

  Με 92 θανάτους ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, ο Doğan υπολόγισε ότι, με ποσοστό θανάτου από μόλυνση 1%, περίπου 9.200 άνθρωποι είχαν κολλήσει τον ιό μέχρι τις 3 Μαρτίου.

  Επιτρέποντας το ρυθμό των λοιμώξεων να διπλασιάζεται κάθε τρεις ημέρες, όπως διπλασιάζεται ο αριθμός των θανάτων, ο Doğan δήλωσε ότι ο αριθμός των μολύνσεων θα φθάσει τις 640.000 έως τις 21 Μαρτίου.

  "Η άμεση συνέπεια αυτού του αριθμού είναι ότι σχεδόν ένας στους 150 ανθρώπους στην Τουρκία μολύνεται με τον κορονοϊό σήμερα. Οι μισοί από αυτούς τους μολυσμένους ανθρώπους πιθανότατα δεν εμφανίζουν συμπτώματα", είπε. "Το άλλο μισό θα αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα τις επόμενες ημέρες. Πιθανώς σε περίπου μια εβδομάδα, δεν θα υπάρχουν κρεβάτια εντατικής θεραπείας στα τουρκικά νοσοκομεία. Μέχρι τα μέσα Απριλίου, ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία θα ξεπεράσει τις 5.000 (το 1% των 500.000 ανθρώπων είναι 5.000 άτομα)".

  Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι με 23 νέους θανάτους ο συνολικός αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 131, με 9.982 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ