Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Μαρ-2020 10:20

  Η Τράπεζα της Αγγλίας ακυρώνει τα stress tests

  Η Τράπεζα της Αγγλίας ακυρώνει τα stress tests
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε πως ακυρώνει τα stress tests του 2020 για οκτώ πολύ μεγάλες τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς συνδέσμους, ούτως ώστε να τους δώσει τη δυνατότητα να εστιάσουν στη χορήγηση δανεισμού εν τω μέσω της κρίσης του κορονοϊου, μεταδίδει το Reuters.

  Το χρονοδιάγραμμα για τη θέσπιση των εναπομεινασών κεφαλαιακών απαιτήσεων της Βασιλείας για τις τράπεζες μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο, σύμφωνα με την BoE. 

  "Τα πρόσφατα stress tests του 2019 έδειξαν πως το βρετανικό τραπεζικό σύστημα ήταν ανθεκτικό σε βαθιές ταυτόχρονες υφέσεις στο Ην. Βασίλειο και τις παγκόσμιες οικονομίες που είναι σοβαρότερες γενικά απο ό,τι η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, σε συνδυασμό με μεγάλες πτώσεις στις τιμές των assets και στην πίεση από τα κόστη για αδικοπραξίες", ανέφερε η BoE.

  Η τράπεζα θα καθυστερήσει επίσης άλλες ρυθμιστικές εκθέσεις για τη ρευστότητα των τραπεζών και τον κλιματικό κίνδυνο, καθώς και μια μελέτη για τα επενδυτικά funds προκειμένου οι τράπεζες να επικεντρωθούν στις επιπτώσεις του κορονοϊού για τις επιχειρήσεις και τους πελάτες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ