Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Μαρ-2020 09:34

  Το 41% της κεφαλαιοποίησής τους έχουν χάσει οι εισηγμένες αεροπορικές παγκοσμίως - "Αδειάζουν" τα ταμεία τους

  Το 41% της κεφαλαιοποίησής τους έχουν χάσει οι εισηγμένες αεροπορικές παγκοσμίως - "Αδειάζουν" τα ταμεία τους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αεροπορικές εταιρείες σε παγκόσμια κλίμακα έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν έντονα ταμειακά προβλήματα, καθώς έχουν περικόψει την πτητική δραστηριότητά τους κατά 90% και έχουν καθηλώσει στο έδαφος τεράστιους στόλους αεροσκαφών, προκειμένου να συμβάλουν στην συγκράτηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

  Η επιβίωση πολλών εκ των εταιρειών αυτών τίθεται εν αμφιβόλω, εάν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα κρατικών ενισχύσεων, όπως σημειώνεται σε ανάλυση του πρακτορείου Reuters.

  Από το ξέσπασμα της πανδημίας, το 41% της κεφαλαιοποίησης των 116 εισηγμένων αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 157 δισ. δολάρια, έχει κάνει "φτερά". Οι εκροές ρευστού είναι τέτοιες, που πολλές εταιρείες έχουν πλέον διαθέσιμα που μπορούν να καλύψουν λιγότερους από δύο ακόμη μήνες δαπανών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Reuters.

  Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) εκτιμά ότι ο κλάδος χρειάζεται συνολικές ενισχύσεις ύψους 200 δισ. δολαρίων σε παγκόσμια κλίμακα προκειμένου οι αεροπορικές εταιρείες να καταφέρουν να επιβιώσουν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ