Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Μαρ-2020 23:28

  Η Αυστραλία πιθανώς ανακάλυψε τη θεραπεία για τον κορονοϊό

  Η Αυστραλία πιθανώς ανακάλυψε τη θεραπεία για τον κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δύο υπάρχοντα φάρμακα θα μπορούσαν να "θεραπεύσουν" τον κορονοϊό καθώς οι ασθενείς ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία, λένε οι ειδικοί, όπως αναφέρουν η Daily Mail, το euronews και η Sun επικαλούμενα αυστραλιανά ΜΜΕ.

  Επιστήμονες στην Αυστραλία λένε ότι φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία της ελονοσίας και του HIV έχουν αποδειχθεί ότι εξαλείφουν τον ιό σε εργαστηριακές έρευνες.

  Η ομάδα του Κέντρου Κλινικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Queensland ελπίζει ότι θα ξεκινήσει έρευνες σε ασθενείς σε πανεθνικό επίπεδο μέχρι το τέλος του μήνα.

  Ο καθηγητής David Paterson, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε στο news.com ότι ένα από τα φάρμακα που δόθηκαν σε μερικούς από τους πρώτους ανθρώπους που ήταν θετικοί στον Covid-19, στην Αυστραλία, είχε ήδη οδηγήσει σε "εξαφάνιση του ιού" στο σώμα τους.

  Ο καθηγητής Paterson, ο οποίος είναι επίσης γιατρός μολυσματικών ασθενειών στο Royal Brisbane, δήλωσε ότι βρίσκεται καθ' οδόν στο να επισημάνει αν όντως τα φάρμακα αποτελούν θεραπεία.

  "Είναι μια πιθανώς αποτελεσματική θεραπεία", είπε.

  "Οι ασθενείς θα καταλήξουν να μην έχουν βιώσιμο στέλεχος του κορονοϊού στο σύστημά τους μετά το τέλος της θεραπείας."

  Τα φάρμακα είναι ήδη καταχωρημένα και διατίθενται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.

  "Αυτό που θέλουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι μια μεγάλη κλινική δοκιμή σε όλη την Αυστραλία, εξετάζοντας 50 νοσοκομεία και αυτό που θα κάνουμε είναι να δοκιμάσουμε ένα φάρμακο εναντίον του ιού, μετά το άλλο φάρμακο και τέλος και τα δύο σε συνδυασμό", ανέφερε ο καθηγητής Paterson.

  Είπε ότι οι μαζικές έρευνες σε ασθενείς στην Αυστραλία αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του Μάρτη.

  Πέτρος Κράνιας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ