Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Φεβ-2020 21:54

  Ιαπωνία: Αυστηροί όροι για ξένους επενδυτές σε ιαπωνικές εταιρείες, με το "βλέμμα" στην Κίνα

  Ιαπωνία: Αυστηροί όροι για ξένους επενδυτές σε ιαπωνικές εταιρείες, με το "βλέμμα" στην Κίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα ανακοινώσει 12 τομείς της οικονομίας στους οποίους οι ξένοι επενδυτές, προκειμένου να αποκτήσουν ποσοστό άνω του 1% σε ιαπωνικές εταιρείες, θα πρέπει να υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο, αναφέρει η εφημερίδα Nikkei στο φύλλο της Παρασκευής.

  Οι 12 κλάδοι της οικονομίας θα περιλαμβάνουν τους τομείς της άμυνας, της πυρηνικής ενέργειας, της αεροδιαστημικής, των εταιρειών κοινής ωφέλειας, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, συνεχίζει η εφημερίδα.

  Περί τις 400 με 500 εισηγμένες ιαπωνικές εταιρείες εμπίπτουν στα κριτήρια της νέας νομοθεσίας, Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τη σχετική λίστα τον Απρίλιο.

  Ήδη η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε έχει περάσει από το κοινοβούλιο νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο "σκληραίνουν" οι όροι για τις ξένες επενδύσεις που συνδέονται με τομείς που άπτονται της εθνικής ασφάλειας, σε μια κίνηση που δείχνει φόβους για πιθανή πρόσβαση της Κίνας σε απόρρητες μορφές τεχνολογίας.

  Ανάλογα μέτρα έχουν λάβει οι ΗΠΑ, αλλά και η ΕΕ τα τελευταία χρόνια, κυρίως σε ό,τι αφορά τομείς που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ