Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 15-Φεβ-2020 20:35

  Νέα μέτρα Τραμπ κατά Κίνας: Εξετάζει να απαγορεύσει στην GE να παραδώσει μηχανές αεροσκαφών

  Νέα μέτρα Τραμπ κατά Κίνας: Εξετάζει να απαγορεύσει στην GE να παραδώσει μηχανές αεροσκαφών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρόταση να απαγορεύσει την παράδοση μηχανών αεροσκαφών στην συμπαραγωγή των οποίων συμμετέχει η General Electric στην Κίνα, για αεροσκάφος το οποίο αναπτύσσεται εκεί, εξετάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε μια νέα κλιμάκωση των μέτρων εμπορικού προστατευτισμού, η οποία όμως μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την αμερικανική εταιρεία.

  Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει την άρνηση έκδοσης άδειας για την CFM International, κοινοπραξία της GE και της γαλλικής Safran, προκειμένου η τελευταία να εξαγάγει στην Κίνα μηχανές αεροσκαφών LEAP 1C στην Κίνα, ανέφερε πρόσωπο με γνώση της υπόθεσης στην Wall Street Journal. Οι μηχανές χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη των κινεζικών αεροσκαφών Comac C919, που είναι τα τελευταία μιας σειράς η οποία έχει καθυστερήσει ήδη πολλά χρόνια έναντι του αρχικού προγραμματισμού της.

  Οι αμερικανικές αρχές φοβούνται αντιγραφή της τεχνογνωσίας κατασκευής των μηχανών και είσοδο της Κίνας στην συγκεκριμένη αγορά, κάτι που θεωρείται ότι θα έπληττε τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

  Η GE φέρεται να διαφωνεί με τη συγκεκριμένη θέση, σημειώνοντας ότι οι προωθημένες παραγωγικές τεχνικές που έχουν οδηγήσει στην παραγωγή του συγκεκριμένου τύπου μηχανής είναι πολύ πιο σύνθετες απ' όσο πιστεύουν οι Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Σε πρακτικό επίπεδο, σύμφωνα με την GE, οι μηχανές της CFM βρίσκονται στην Κίνα εδώ και χρόνια, οπότε εάν το επιθυμούσαν, οι Κινέζοι πιθανόν να έχουν ξεκινήσει ήδη την αντιγραφή τους.

  Η τελική απόφαση θα ληφθεί στο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

  Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα εξετάσει επίσης κατά πόσο θα παρατείνει τις υπάρχουσες άδειες για τα συστήματα αεροηλεκτρονικής που παρέχει η GE για τα C919. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ