Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιαν-2020 23:14

  Ξεπέρασε για πρώτη φορά το $1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Alphabet, μητρικής της Google

  Ξεπέρασε για πρώτη φορά το $1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Alphabet, μητρικής της Google
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το 1 τρισ. δολάρια ξεπέρασε η κεφαλαιοποίηση της μητρικής της Google, Alphabet, για να γίνει η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που κατακτά το επίπεδο αυτό.

  Η πρώτη που ξεπέρασε το ορόσημο ήταν η Apple, το 2018, ενώ ακολούθησαν η Microsoft και η Amazon. H χρηματιστηριακή αξία της Αpple και της Microsoft παραμένουν ακόμη πάνω από το 1 τρισ. δολάρια, ενώ αυτή της Amazon έχει υποχωρήσει χαμηλότερα.

  Οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι για τον πρόσφατα διορισθέντα CEO της Alphabet, Sundar Pichai. Σε μια απρόσμενη ανακοίνωση τον Δεκέμβριο του 2019, ο ιδρυτής της Alphabet Larry Page γνωστοποίησε τα σχέδιά του να αποχωρήσει από τη θέση του CEO, μαζί με τον συνιδρυτή και Πρόεδρο Sergey Brin.

  Ο Pichai ήταν ήδη CEO της Google, η οποία περιλαμβάνει όλη τη βασική δραστηριότητα του ομίλου -αναζήτηση, διαφήμιση, YouTube, Android κ.α.- και παράγει σχεδόν όλα τα κέρδη και έσοδά του. Αλλά έδινε αναφορά στον Page, ο οποίος επόπτευε επίσης και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις βάζοντας μακροπρόθεσμα στοιχήματα σε πειραματική τεχνολογία, όπως τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα και τα drones-διανομείς πακέτων. Τώρα αναλαμβάνει το "τιμόνι" ολόκληρου του ομίλου, αν και οι Page και Brin εξακολουθούν να ελέγχουν τα περισσότερα δικαιώματα ψήφου, γεγονός που καθιστά σημαντική την επιρροή τους σε μεγάλες αποφάσεις.

  Η αισιοδοξία πηγάζει επίσης από την ανάπτυξη της δραστηριότητας του cloud, η οποία -παρότι βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με την Amazon και την πρωτοπόρο Microsoft- διπλασίαζε την προβλεπόμενη απόδοση των εσόδων από 1 έως 2 δισ. δολάρια ανά τρίμηνο στο διάστημα Φεβρουάριος 2018-Ιούλιος 2019. Η εταιρεία αναμένει ανάλογη ανάπτυξη το έτος που ακολουθεί καθώς συνεχίζει να αφιερώνει σημαντικούς πόρους στο cloud. Παρολ'αυτά, η μονάδα αντιμετωπίζει προκλήσεις καθώς καλείται να επιλύσει ζητήματα που έχουν να κάνουν με εμπιστοσύνη.

  Ορισμένοι αναλυτές έχουν επισημάνει επίσης τη σταθεροποίηση της διαφημιστικής δραστηριότητας της εταιρείας. 

  Τον Δεκέμβριο, η Stifel αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alphabet στα 1.525 δολάρια από 1.325 δολάρια προηγουμένως, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 14%. Η μετοχή της μητρικής της Google σημείωσε άνοδο σχεδόν 1% όταν η Bank of America αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή τον Ιανουάριο, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι βλέπει μια υγιή διαφημιστική δραστηριότητα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων