Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Ιαν-2020 11:12

  Χαμηλό εξαετίας για το γερμανικό ΑΕΠ το 2019 (upd)

  Χαμηλό εξαετίας για το γερμανικό ΑΕΠ το 2019 (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία το 2019, καθώς η μεταποίηση επιβραδύνθηκε και η χώρα περιήλθε στο χείλος της ύφεσης.

  Η ανάπτυξη ήταν μόλις 0,6% εν μέσω εμπορικών εντάσεων και μιας ευρύτερης επιβράδυνσης της ζήτησης που προστέθηκαν στις θεμελιώδεις διαρθρωτικές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα.

  Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen αντιμετωπίζουν μια κρίσιμη περίοδο καθώς προωθούν τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ οι βιομηχανικές εταιρείες όπως η Siemens βρίσκονται υπό πίεση για να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή.

  Η γεωπολιτική αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή και ο συνεχιζόμενος κίνδυνος ενός άτακτου Brexit θα επηρεάζουν επίσης το κλίμα.

  Αυτό σημαίνει πως ενώ το 2019 είναι ένα έτος το οποίο η Γερμανία θα θέλει να ξεχάσει, οι προοπτικές για το 2020 είναι ελάχιστα καλύτερες.

  Οι οικονομολόγοι αναμένουν ανάπτυξη μόλις 0,7% για το τρέχον έτος, τη στιγμή που οι ΗΠΑ προβλέπεται να αναπτυχθούν με τον διπλάσιο ρυθμό.

  "Μετά από μια δυναμική έναρξη του έτους, και μια κάμψη στο β΄ τρίμηνο, υπήρχαν ενδείξεις μιας μικρής ανάκαμψης στο β΄ εξάμηνο", ανέφερε ο Albert Braakmann, επικεφαλής του τμήματος στατιστικής που καταρτίζει το ΑΕΠ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ