Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Δεκ-2019 16:38

  Η Huawei εξετάζει να ανοίξει εργοστάσιο για εξαρτήματα 5G στην Ευρώπη

  Η Huawei εξετάζει να ανοίξει εργοστάσιο για εξαρτήματα 5G στην Ευρώπη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Huawei, Νο1 στον κόσμο στον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, σχεδιάζει να ανοίξει στην Ευρώπη ένα εργοστάσιο στο οποίο θα παράγει εξαρτήματα για τα δίκτυα 5G, το πρώτο αυτού του είδους εκτός Κίνας, όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της εταιρείας Λιανγκ Χούα.

  "Στο πλαίσιο των τεχνολογιών 5G (...), σχεδιάζουμε σήμερα να παράγουμε προϊόντα και εξαρτήματα στην Ευρώπη…είμαστε στη διαδικασία εκπόνησης μιας μελέτης βιωσιμότητας για να ανοίξουμε ένα εργοστάσιο στην Ευρώπη", δήλωσε ο Λιανγκ, χωρίς να προτείνει μια πιθανή τοποθεσία, αλλά αναφερόμενος σε ένα "πιθανόν πολύ σύντομο" χρονοδιάγραμμα.

  Η Huawei "ποτέ δεν ήταν αντικείμενο αιτήματος" για κατασκοπία από την πλευρά των κινεζικών υπηρεσιών πληροφοριών και θα "αρνηθεί" κάθε αίτημα εάν της γίνει στο μέλλον, διαβεβαίωσε ο Λιανγκ.

  "Η βασική μας αρχή είναι να συμμορφωνόμαστε αυστηρά με τη νομοθεσία κάθε χώρας στην οποία εργαζόμαστε", δήλωσε ο Λιανγκ. Πρόσθεσε ότι η Κίνα δεν έχει νόμο που να υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να παράσχουν πληροφορίες στις υπηρεσίες κατασκοπίας.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ