Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Δεκ-2019 09:50

  "Λευκός καπνός" για τη συγχώνευση Fiat Chrysler και Peugeot - Στα 50 δισ. δολ. το deal

  "Λευκός καπνός" για τη συγχώνευση Fiat Chrysler και Peugeot - Στα 50 δισ. δολ. το deal
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για το deal συγχώνευσής τους της τάξης των 50 δισ. δολ. προχώρησαν οι Fiat Chrysler και Peugeot, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Τετάρτη το πρωί.

  Η Wall Street Journal είχε αναφέρει την Τρίτη ότι το Δ.Σ. της Peugeot ενέκρινε την δεσμευτική συμφωνία με τη Fiat Chrysler. Οι βασικοί μέτοχοι EXOR, Bpifrance, η οικογένεια Peugeot και η κινεζική Dongfeng έχουν αναλάβει ήδη δέσμευση υποστήριξης της συμφωνίας συγχώνευσης.

  Με βάση τα συμφωνηθέντα, η Fiat Chrysler θα κρατήσει την μονάδα Comau μέχρι και την ολοκλήρωση της συγχώνευσης και θα την αποδεσμεύσει στη συνέχεια, προς όφελος των μετόχων της νέας κοινής εταιρείας. Οι Fiat Chrysler και Peugeot ανακοίνωσαν ότι ο Όμιλος Dongfeng συμφώνησε στην πώληση 30,7 εκατ. μετοχών της Peugeot στην ίδια την Peugeot, μειώνοντας το ποσοστό του στην κοινή εταιρεία στο 4,5%, όπως είχε αναφέρει η Wall Street Journal.

  Η συμφωνία είχε ουσιαστικά επιτευχθεί από τα τέλη Οκτωβρίου. Οι μέτοχοι κάθε μιας από τις δύο εταιρείες θα κατέχουν από 50% στη νέα ενιαία οντότητα. Ο CEO της Peugeot, Carlos Tavares, θα είναι ο νέος CEO της ενιαίας εταιρείας, ενώ ο John Elkann της Fiat Chrysler θα παραμείνει πρόεδρος του Δ.Σ.

  Η πλήρης ολοκλήρωση των διαδικασιών συγχώνευσης αναμένεται εντός των επόμενων 12 έως 15 μηνών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ