Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Δεκ-2019 19:57

  Η Google "κόβει" τις άδειες για νέα μοντέλα Android τηλεφώνων που θα πωλούνται στην Τουρκία

  Η Google "κόβει" τις άδειες για νέα μοντέλα Android τηλεφώνων που θα πωλούνται στην Τουρκία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Google σταμάτησε να εκδίδει άδειες για νέα μοντέλα κινητών τηλεφώνων Android που πωλούνται στην Τουρκία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν να πωληθούν στη χώρα, με τις υπηρεσίες της εταιρείας ενσωματωμένες, σύμφωνα με το Reuters. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αφ' ότου η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της χώρας, επέβαλε ποινή 93 εκατ. λιρών (17,4 εκατ. δολάρια) στη Google, για παραβιάσεις του νόμου περί ανταγωνισμού. Παρόλο που η Google απάντησε τροποποιώντας τις συμφωνίες της με τους επιχειρηματικούς της εταίρους, η ρυθμιστική αρχή της χώρας δήλωσε δυστυχώς ότι συνεχίζει να μην επιτρέπει αλλαγές στην προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης των τηλεφώνων.

  Σε δήλωση, η Google δήλωσε ότι έχει πει στους επιχειρηματικούς εταίρους της ότι δεν θα εγκρίνει αιτήσεις αδειοδότησης για νέα τηλέφωνα Android για την τουρκική αγορά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση στο Google Play Store ή σε εφαρμογές όπως το Gmail και το YouTube. Ωστόσο, η Google διευκρίνισε ότι τα υπάρχοντα μοντέλα συσκευών δεν θα επηρεαστούν από την απόφαση και θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμα για αγορά.

  "Οι υπάρχουσες συσκευές και εφαρμογές θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να λαμβάνουν ενημερώσεις κανονικά", ανέφερε η εταιρεία σε μια δήλωση. "Τα άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της Google παραμένουν ανεπηρέαστα."

  Η Google δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή εργάζεται με τη ρυθμιστική αρχή της χώρας για να επιλύσει την κατάσταση και έχει ζητήσει από τους επιχειρηματικούς της εταίρους να πιέσουν τον υπουργό Εμπορίου της Τουρκίας και την αρχή ανταγωνισμού της χώρας να επανεξετάσουν την απόφασή τους. "Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό δημιουργεί δυσκολίες στους καταναλωτές, τους κατασκευαστές, τους προγραμματιστές εφαρμογών και τους μεταφορείς στην Τουρκία και αναμένεται σύντομα να φτάσει σε μια απόφαση με την TCA", δήλωσε η Google. Σημείωσε ότι έχει ήδη αλλάξει τη σύμβασή της για να προσφέρει "ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία γύρω από τον τρόπο με τον οποίο [οι συνεργάτες της] προεγκαταστήσουν τις εφαρμογές της Google που δημιουργούν έσοδα στις συσκευές τους".

  Η αρχή ανταγωνισμού της Τουρκίας ξεκίνησε αρχικά την έρευνά της για την Google το 2017, αφού ο ανταγωνιστής της, Yandex, υπέβαλε καταγγελία κατά της. Μετά από έρευνα, η ρυθμιστική αρχή επέβαλε ποινή στη Google, τον Σεπτέμβριο του 2018 και της έδωσε έξι μήνες για να επιλύσει τα προβλήματα που είχε εντοπίσει. Ωστόσο, μετά από αλλαγές που πραγματοποίησε η Google στις συμβάσεις της τον Αύγουστο του 2019, το Νοέμβριο η αρχή ανταγωνισμού έκρινε ότι οι αλλαγές αυτές δεν ήταν αρκετές και επέβαλαν πρόστιμο 0,05% των εσόδων της Google ανά ημέρα μέχρι να επιλυθούν αυτά τα θέματα.

  Πέτρος Κράνιας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  18:14 23/01

  Dynamics 365 Business Central-InnovEra από την Data Communication

  20 αναβαθμίσεις το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2019.

  23:57 21/01

  Netflix: Αύξηση εσόδων και κερδών στο τρίμηνο

  Οι προβλέψεις για τους συνδρομητές έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  12:39 14/01

  Κυρ. Πιερρακάκης: Τέλος του 2020 θα γίνει η δημοπράτηση του δικτύου 5G

  Όσο πιο πυκνές οι κεραίες τόσο μικρότερη η ακτινοβολία, λέει ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ.

  09:46 14/01

  Microsoft: Σταματά από σήμερα την τεχνική υποστήριξη των Windows 7

  Οι χρήστες των Windows 7 δεν θα έχουν πλέον κρίσιμες αναβαθμίσεις ασφαλείας και το μηχάνημα τους δεν θα είναι ασφαλές σε κυβερνο-επιθέσεις και άλλες απειλές.

  13:50 13/01

  H Πέγκυ Αντωνάκου επικεφαλής της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης

  "Η δύναμη της τεχνολογίας να αλλάζει τον κόσμο αποτελεί για μένα μεγάλη έμπνευση και κινητήριο δύναμη", δήλωσε η ίδια.

  10:03 13/01

  Ιπτάμενο ταξί έκανε πρώτη δοκιμαστική πτήση στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ

  Ιπτάμενο ταξί χωρίς πιλότο έκανε την πρώτη δοκιμαστική πτήση στη Βόρεια Καρολίνα, παρουσία αξιωματούχων της πολιτείας των ΗΠΑ και περίπου 100 θεατών.

  10:55 08/01

  EY: Ποιοι παράγοντες ενδέχεται να επηρεάσουν τη ζήτηση των υπηρεσιών έξυπνου σπιτιού

  Το 72% είναι σκεπτικό ως προς τη γνωστοποίηση προσωπικών τους δεδομένων, ακόμα και σε αξιόπιστες ιστοσελίδες.