Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Δεκ-2019 22:00

  Bloomberg: Η Τουρκία ετοιμάζει συμπαραγωγή πυραύλων με Ρωσία - Απομακρύνεται από ΝΑΤΟ

  Bloomberg: Η Τουρκία ετοιμάζει συμπαραγωγή πυραύλων με Ρωσία - Απομακρύνεται από ΝΑΤΟ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τουρκία φέρεται να είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία για συμπαραγωγή πυραύλων, μια κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω εντάσεις με τους εταίρους της στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

  "Θα υπογράψουμε αφού συμφωνήσουμε τις τελικές λεπτομέρειες που αφορούν την κοινή παραγωγή ή παραγωγή κάποιων κομματιών στην Τουρκία και την απόκτηση τεχνογνωσίας", δήλωσε ο Ισμαΐλ Ντεμίρ, επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας.

  Οι συζητήσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της συμφωνίας της Τουρκίας για αγορά νέων S-400 από τη Ρωσία, ενώ η Άγκυρα φαίνεται να παραμένει απτόητη από την προοπτική αμερικανικών κυρώσεων για την αγορά των S-400. Η Τουρκία, εξάλλου, επιμένει ότι μπορεί να συνεχίσει τις αγορές από τη Ρωσία, και να εκπληρώνει παράλληλα τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ.

  Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ενέκρινε το ψήφισμα για την προώθηση κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Η νομοθεσία έχει ως στόχο την τιμωρία χωρών που πραγματοποιούν σημαντικές αγορές όπλων από τη Ρωσία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ