Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Δεκ-2019 10:32

  Telefonica Deutschland: Επέλεξε τη Nokia και την κινεζική Huawei για το δίκτυο 5G

  Telefonica Deutschland: Επέλεξε τη Nokia και την κινεζική Huawei για το δίκτυο 5G
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Telefonica Deutschland ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επέλεξε την φινλανδική Nokia και την κινεζική Huawei για τη δημιουργία του δικτύου 5G της, επιζητώντας να επιταχύνει τις εργασίες, μολονότι η Γερμανία δεν έχει ακόμη ορίσει τους κανόνες ασφαλείας που σχετίζονται με τη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών και τα νέα ασύρματα δίκτυα.

  Η απόφαση της γερμανικής θυγατρικής της ισπανικής Telefonica έρχεται εν μέσω μιας έντονης συζήτησης στη Γερμανία για το κατά πόσον οι προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για την απειλή που αποτελεί η Huawei σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας πρέπει να ληφθούν υπ' όψη. Σχετικές προτάσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί ξεκινούν από αυστηρότερο έλεγχο του γερμανικού κοινοβουλίου επί των διαδικασιών ανάπτυξης των νέων δικτύων και φθάνουν έως την πλήρη απαγόρευση της συμμετοχής της κινεζικής εταιρείας.

  Η συνεργασία με τους παρόχους δικτύου της Telefonica θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να λάβει την έγκριση των γερμανικών αρχών, με την εταιρεία να στοχεύει σε έναρξη εργασιών στις αρχές του 2020.

  Η εταιρεία, η οποία διοργανώνει ενημέρωση επενδυτών στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει το μέρισμά της προς τους μετόχους κατά 37% για το 2019, προκρίνοντας την επένδυση σε υποδομές για τα επόμενα τρία χρόνια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ