Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Δεκ-2019 14:35

  Βρετανία: Ανάπτυξη 0,7% τον Οκτώβριο

  Βρετανία: Ανάπτυξη 0,7% τον Οκτώβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων επτά ετών το Νοέμβριο, λίγο πριν από τις εκλογές της Πέμπτης, στις οποίες και τα δύο κόμματα υπόσχονται να τονώσουν την ανάπτυξη.

  Καθώς προσεγγίζει η προθεσμία για το Brexit και η οικονομική επιβράδυνση παγκοσμίως, έπληξε τα εργοστάσια και τον κατασκευαστικό κλάδο της Βρετανίας στη διάρκεια του μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

  Το ΑΕΠ έτρεξε με ρυθμό 0,7% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018, που αποτελεί τη χαμηλότερη ανάπτυξη από τον Μάρτιο του 2012, όταν η Βρετανία προσπαθούσε ακόμη να αντιμετωπίσει τις επιδράσεις της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

  Στο τρίμηνο μέχρι τον Οκτώβριο, η ανάπτυξη ήταν αμετάβλητη σε σχέση με την προηγούμενη τρίμηνη περίοδο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία (ONS), όπως αναμενόταν από οικονομολόγους.

  Η οικονομία δεν εμφάνισε επίσης μεταβολές σε μηνιαίους όρους, τόνισε η ONS, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,1%.

  Οικονομολόγος της Capital Economics τόνισε πως η στασιμότητα του ΑΕΠ τον Οκτώβριο είναι απίθανο να επηρεάσει πολλούς ψηφοφόρους την Πέμπτη, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει ορισμένα στελέχη της ΒοΕ να εξετάσουν την υποστήριξη μείωσης των επιτοκίων στους επόμενους μήνες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ