Πέμπτη, 05-Δεκ-2019 16:10

Καταιγιστικές εξελίξεις: Την παραπομπή του Τραμπ ανακοίνωσε η Νάνσυ Πελόζι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:10

Καταπέλτης κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ήταν η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι σε τηλεοπτική της δήλωση για την έρευνα που διεξάγει η Βουλή για την παραπομπή του προέδρου.

"Σήμερα ζήτησα από τον πρόεδρο της επιτροπής δικαιοσύνης να συντάξει τα άρθρα για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ", ανέφερε η Πελόζι.

"Τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα. Ο Τραμπ εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη του για το προσωπικό του συμφέρον", ανέφερε, τονίζοντας ότι οι πράξεις αυτές του Αμερικανού προέδρου "πλήττουν την ίδια την καρδιά του Συντάγματος μας".

"Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει καμία επιλογή από το να δράσουμε", πρόσθεσε.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει για την παραπομπή του προέδρου πριν την διακοπή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο Τραμπ οδεύει να γίνει ο τρίτος πρόεδρος που παραπέμπεται στην αμερικανική ιστορία. Ωστόσο, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι πιθανότητες να καταδικαστεί από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσία είναι μικρές.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος Τραμπ είναι κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκία και παρεμπόδιση της έρευνας.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης που συνέταξαν οι Δημοκρατικοί από τις επιτροπές Πληροφοριών και Εποπτείας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρόεδρος Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία του, έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και στη συνέχεια προσπάθησε να καλύψει τις πράξεις του.

Οι Δημοκρατικοί εστιάζουν στις πράξεις του προέδρου Τραμπ στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ουκρανία. Υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος δέσμευσε περίπου $400 εκατ. σε κεφάλαια οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα για να πιέσει την κυβέρνηση της να ανακοινώσει ότι ξεκινά έρευνα στις δραστηριότητες του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να αντλήσει οφέλη για την προεκλογική του εκστρατεία στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Οργή Τραμπ: Θα νικήσουμε!

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στην ανακοίνωση των Δημοκρατικών να προχωρήσουν στην παραπομπή του.

Με δύο διαδοχικές αναρτήσεις του στο twitter ανέφερε:  "Oι αδρανείς, ριζοσπάστες αριστεροί Δημοκρατικοί ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να προχωρήσουν στην παραπομπή μου για το ΤΙΠΟΤΑ. Έχουν ήδη παρατήσει τη γελοία "υπόθεση" Μίλερ και τώρα κρέμονται από δύο εντελώς προβλεπόμενες (απολύτως) τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ουκρανό Πρόεδρο.

Αυτό σημαίνει ότι η σημαντική και σπανίως ενεργοποιούμενη διαδικασία της παραπομπής θα χρησιμοποιείται ως μέσο για επιθέσεις ρουτίνας στους μελλοντικούς Προέδρους. Το καλό είναι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν ήταν ΠΟΤΕ πιο ενωμένοι.  Θα νικήσουμε!

Λίγο αργότερα έκανε ανάρτηση νέου tweet, στο οποίο ανέφερε ότι η Νάνσι Πελόζι είναι νευρική, καθώς επίκεινται διορισμοί 182 νέων δικαστών, ενώ με το μέρος του Αμερικανού προέδρου είναι και τα ρεκόρ σε θέσεις εργασίας και χρηματιστήριο. Ταυτόχρονα την ψέγει ότι δεν βοηθά τους ανθρώπους της πολιτείας της: "Βοήθησε τους άστεγους στην πολιτεία σου Νάνσι".

Διαβάστε ακόμα για: