Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Νοε-2019 16:45

  Ο "Big Brother" Ερντογάν παρακολουθεί το internet και φυλακίζει όσους μπαίνουν στη Wikipedia

  Ο "Big Brother" Ερντογάν παρακολουθεί το internet και φυλακίζει όσους μπαίνουν στη Wikipedia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  To Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, της Γερμανίας, προειδοποίησε τους ταξιδιώτες ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν συνέπειες, αν χρησιμοποιήσουν δίκτυα VPN, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες απαγορευμένες στην Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

  Η τουρκική κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρούς κανόνες για το διαδίκτυο της χώρας, εμποδίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων ευρέως χρησιμοποιούμενων όπως η Wikipedia. Πολλοί Τούρκοι χρησιμοποιούν εικονικά ιδιωτικά δίκτυα, ή VPN, ως μέσο παράκαμψης των περιορισμών και αποκτούν πρόσβαση σε αυτά ελεύθερα.

  Ωστόσο, το γερμανικό υπουργείο προειδοποίησε τους ταξιδιώτες ότι η χρήση VPN παρακολουθείται στην Τουρκία και οι χρήστες μη επαληθευμένων δικτύων θα μπορούσαν να υποστούν ποινές, σύμφωνα με γερμανικά μέσα.

  Οι ταξιδιωτικές οδηγίες επανέλαβαν επίσης μια προειδοποίηση σχετικά με τους νόμους της Τουρκίας, ενάντια στην "προσβολή του προέδρου" και την "προπαγάνδα για τρομοκρατική οργάνωση", κατηγορίες οι οποίες έχουν απαγγελθεί κατά Γερμανών πολιτών στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια.

  Η προειδοποίηση που δημοσιεύθηκε πέρυσι ανέφερε ότι οι κατηγορίες συχνά συνδέονταν με αναρτήσεις κοινωνικών μέσων των Γερμανών που επικρίνουν την τουρκική κυβέρνηση. "Σε μερικές περιπτώσεις αρκεί απλώς να κάνει κάποιος 'like' στο post κάποιου άλλου", ανέφερε το υπουργείο.

  Στην τωρινή οδηγία συμουλεύονται οι Γερμανοί πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στις παραμεθόριες περιοχές που είναι κοντά στη Συρία και το Ιράκ, όπως τα "Ντιγιάρμπακιρ, Τζίζρε, Σιλόπη, Ιντιλ, Γιουκσέκοβα, Νουσαϊμπίν, Μπατμάν, Σιίρτ, Μαρντίν, Σιρνάκ και ιδιατέρως το Χακάρι".

  Εκτός επιστάται η προσοχή σε όσους επιθυμούν να φωτογραφίζουν στις παραμεθόριες περιοχές, ότι αυτό μπορεί να εκληφθεί ως ύποπτη συμπεριφορά ακόμη και ως κατασκοπία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ