Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Οκτ-2019 23:08

  Amazon: "Χαμηλές πτήσεις" για την κερδοφορία στο γ' τρίμηνο σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών

  Amazon: "Χαμηλές πτήσεις" για την κερδοφορία στο γ' τρίμηνο σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτωτικά κινήθηκαν τα κέρδη της Amazon για πρώτη φορά εδώ και πάνω από δύο χρόνια στο γ' τρίμηνο, με την εταιρεία να αναμένει νέα συρρίκνωση στην κερδοφορία της στην περίοδο των γιορτών, γεγονός που οδηγεί τη μετοχή της σε πτώση 8% στις ηλεκτρονικές, μετασυνεδριακές συναλλαγές, μετά το κλείσιμο της Wall Street την Πέμπτη.

  Η Amazon ανακοίνωσε κέρδη 2,1 δισ. δολ. στο τρίμηνο ή κέρδη 4,23 δολ. ανά μετοχή, επί τζίρου 69,98 δισ. δολ. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε σχέση με τα 56,58 δισ. δολ. την ίδια περίοδο πέρσι, ωστόσο τα κέρδη υποχώρησαν από τα αντίστοιχα περσινά των 5,75 δολ. ανά μετοχή, στην πρώτη συρρίκνωση από τον Ιούνιο του 2017.

  Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη της τάξης των 4,59 δολαρίων ανά μετοχή επί πωλήσεων 68,83 δισ., σύμφωνα με την FactSet.

  Η εταιρεία βρισκόταν σε ράλι για κέρδη-ρεκόρ μέχρι το περασμένο τρίμηνο, όταν οι αυξημένες δαπάνες για τη μετάβαση στο delivery εντός μίας ημέρας για τους χρήστες του Prime και άλλες πρωτοβουλίες της διοίκησης άφησαν το αποτύπωμά τους στα αποτελέσματα.

  Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου σημείωσε κέρδη 10 δισ. δολ. το 2018, άνω του τριπλασίου σε σχέση με το 2017 και ανακοίνωνε επί τέσσερα τρίμηνα κέρδη-ρεκόρ, πριν "χαλάσει" το σερί με τα αποτελέσματα του β' τριμήνου.

  Οι προβλέψεις της Amazon για έσοδα και κέρδη την περίοδο των γιορτών εμφανίζονται κατώτερες των προβλέψεων, με πωλήσεις μεταξύ 80 και 86,5 δισ., με λιετουργικά κέρδη μεταξύ 1,2 και 2,9 δισ.

  "Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε την 25η εορταστική περίοδο λειτουργίας της εταιρείας μας την καλύτερη που υπήρξε ποτέ για τους Prime πελάτες μας - με εκατομμύρια προϊόντα διαθέσιμα για παράδοση εντός της ίδιας ημέρας", ανέφερε ο CEO της Amazon, Jeff Bezos, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων.

  Η Amazon Web Services, υπηρεσία cloud-computing της Amazon, ανακοίνωσε έσοδα 9 δισ. και λειτουργικά κέρδη 2,26 δισ., που αντιστοιχούν στο 71,6% του συνολικού λειτουργικού κέρδους της εταιρείας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ